İzmir’deki greve tepki gösteren Sönmez’e cevap “Soyer işveren sendikasının genel başkanıdır”

İktisatçı Mustafa Sönmez, İzmir’deki greve giden ulaşım işçilerinin sendikası olan Türk-İş’e bağlı Demiryol-İş’e tepki göstermişti. Sosyal...

İktisatçı Mustafa Sönmez, İzmir'deki greve giden ulaşım işçilerinin sendikası olan Türk-İş'e bağlı Demiryol-İş'e tepki göstermişti. Sosyal medyadan yaptığı paylaşımda Türk-İş'i 'Erdoğan rejiminin payandası' olarak nitelemiş, 'mesele İzmir Belediyesi olunca aslan kesiliyorlar gibi. Belediyenin %105 ücret artışına karşılık %226 zam istiyor sendika' demişti.

Konu ile ilgili yaptığı bir başka paylaşımda Sönmez kamu işçisinin yaklaşık 25.000 TL kazandığını, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin de ulaşım işçilerine yaklaşık bu rakamda bir para ödediğini söyledi; 'sendika başkanı Atalay, Erdoğan'ın hemşehrisi ve baş destekçisi ne istiyor? 40.000 TL ve greve çıkarıyor işçiyi' diye söylemişti. İzmir'deki metro işçileri ise bu rakamın kendilerine önerildiğini yalanlamıştı.

Umut Sendikası Örgütlenme Koordinatörü Başaran Aksu, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda Mustafa Sönmez'e tepki gösterdi. Bu tür tartışmaların İzmir'de her toplu iş sözleşmesi döneminde olduğunu, zamanında Aziz Kocaoğlu ile de tartışıldığını belirten Aksu, 'Tunç Soyer işveren sendikasının genel başkanıdır isterse çözer. Demiryol-iş'in diğer illerde grev yapmıyor oluşu bir olgu. Ancak İzmir işçisinin grevi, talebi makul ve meşru.' ifadelerini kullandı.

Utku Beycan

Bakmadan Geçme