İzmir’de Yüzme Sporunun Değerli Antrenörlerinden Üstün Erek, 80 Yaşında Aramızdan Ayrıldı

İzmir’de yüzme sporunun önde gelen antrenörlerinden Üstün Erek, 80 yaşında hayatını kaybetti. 52 yıllık uzun ve...

İzmir'de yüzme sporunun önde gelen antrenörlerinden Üstün Erek, 80 yaşında hayatını kaybetti. 52 yıllık uzun ve başarılı antrenörlük kariyeri boyunca, İzmir'den yetiştirdiği yüzücülerle birçok uluslararası organizasyona katılan Erek, Balkan Şampiyonası, Akdeniz Oyunları, Avrupa Şampiyonası ve Dünya Okullar Şampiyonası gibi prestijli etkinliklerde önemli başarılar elde etti. Erek, bir süredir mücadele ettiği rahatsızlık nedeniyle tedavi görüyordu.

Üstün Erek'in yüzme camiasına ve spor dünyasına büyük katkıları oldu. Antrenörlük kariyerine 1971 yılında başlayan Erek, uzun yıllar boyunca yetenekli gençleri eğiterek onların potansiyellerini en üst düzeye çıkarmaya adanmıştı. İzmir'de yetiştirdiği yüzücüler, uluslararası arenada Türkiye'yi gururla temsil etti ve başarılarıyla adından söz ettirdi.

Balkan Şampiyonası, Akdeniz Oyunları, Avrupa Şampiyonası ve Dünya Okullar Şampiyonası gibi önemli organizasyonlarda Üstün Erek'in öğrencileri, kazandıkları madalyalarla ülkemize onur ve sevinç yaşattı. Erek'in özverili çalışmaları, sporcularının yeteneklerini ortaya çıkarmasına ve başarılı performanslar sergilemesine olanak tanıdı.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme