İzmir’de yeni yatırımlar onaylandı

İlkses Gazetesi’nden Tenzile Taşçı’nın haberine göre İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanı Recep...

İlkses Gazetesi'nden Tenzile Taşçı'nın haberine göre İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, İzmir'in onaylanması bekleyen yatırımlarıyla ilgili bir mektup yazmıştı.

Meclis toplantısında konu hakkında yaptığı açıklamalarda Soyer, hükümete yaptığı çağrıda 'Unutmayın size oy vermeyenler en az size oy verenler kadar milliyetçi, en az sizin kadar milletine, memleketine aşık. O nedenle ne korkarlar ne sinerler. Ya benim gibi sev ya da terk et demeyin bize. İzmir'in hakkını verin.' demişti.

İzmir'in belediye başkanının CHP'li olduğu için cezalandırılmaması gerektiğini söyleyen Soyer, örnek olarak elektrik fabrikasının ihalesinin 4 yıldır çıkmadığını, Çiğli Tramvayı hakkında bir yıldır yurt dışı borçlanma izni verilmediğini, yine yaklaşık bir yıldır Narlıdere Metrosu'nun 30 milyonluk kredisinin Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan onay beklediğini söylemişti.

'Hak ettiğini kısmayın, İzmirli haksızlığa gelmez' diyen Soyer, söylediklerinin verebileceği örneklerin yalnızca bir kısmı olduğunu vurgulamıştı.

Projeler onaylandı

Soyer, konuşmanın üzerinden yaklaşık 1 ay geçtikten sonra bekleyen 4 projenin onaylandığını belirtti. Yaptığı açıklamada Soyer 'Mart ayından beri beklediğimiz 4 talep dün itibariyle sayın bakanımızın imzasıyla tamamlandı. Bunlardan bir tanesi Narlıdere Metrosu'nun son etabı için IBRD Bankası'ndan yapılacak ödemeydi. Mart ayından beri bunu bekliyorduk. Aynı zamanda tramvay araç alımıyla ilgili bir onay talebimiz vardı. Ve yine Çiğli Tramvayı ve Buca Metrosu'nun yurtdışı finansman sağlama imkanlarına kavuşturulmasıyla ilgili taleplerimiz vardı. Bu 4 talep de Hazine ve Maliye Bakanımızın imzasıyla onaylandı ve başkanlığımıza ulaştı. Her biri için teşekkür ediyorum' dedi.

Yine de onay bekleyen projelerin tamamı onaylanmış değil. Çöp dökme alanları ile ilgili İzmir'de hala sıkıntı yaşandığını belirten Soyer, bir heyelan bölgesi olan Harmandalı'da bulunan çöp depolama alanından vazgeçildiğini de belirtti, söz konusu sorunun da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve İzmir Valisi'nin işbirliği ile çözülmesi gerektiğini söyledi.

Harmandalı'da bulunan Katı Atık Bertaraf Tesisi'ne alternatif olarak, Menderes'te bir tesis kurulmak isteniyor.

Haber merkezi

 

Bakmadan Geçme