İzmir’de yarım kalan yollar, toplu taşıma şoförlerine kan kusturuyor

Minibüs, otobüs ve diğer toplu taşıma araçlarının şoförleri, şehirlerarası otogara çıkmakta sıkça kullanılan ve planlanan 4...

Minibüs, otobüs ve diğer toplu taşıma araçlarının şoförleri, şehirlerarası otogara çıkmakta sıkça kullanılan ve planlanan 4 şeridinin 2'si ulaşıma açılan yolun, henüz ulaşıma açılamamış 2 şeridinin tamamlanması için 7 yıldan uzun bir süredir bekliyor.

Şehirlerarası otogar ve İzmir'in farklı bölgeleri arasında ulaşımı sağlayan serviş şoförleri, yapımı tamamlanmamış iki şerit için bölgeye defalarca kez kum ve diğer malzemelerin yığıldığını, ardından bunların kullanılmadan geri taşındığını dile getiriyor.

Önce Toplu taşıma güzergahları geliştirilmeli

İzmir Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Kayışdikici, İzmir'de herhangi bir sokağın, yolun veya caddenin kapanmasının İzmir'deki toplu taşıma şoförlerini zora soktuğunu dile getirdi. Kayışdikici, daha önce İzmir'de toplu taşıma araçlarının kullandığı güzergahların geliştirilmesi gerektiğini söylemişti.

Kayışdikici, 'Yetkililer, yarım kalan yolların yapımına devam edilmesi için 10 Temmuz günü otogara çıkan güzergahlar arasındaki belli bir alanı kapatacaklarını bildirmişlerdi, fakat bunları yaparken şoförlere alternatif yolların da bildirilmesi lazımdı. O günlerde kullanılacak güzergahlar işaretlenmeli fakat henüz işaretlenmedi. Muhtemelen Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Fen İşleri Birimi, tam olarak planlayamadı.' dedi.

Sorumluluk zabıta trafik ekiplerinde

İzmir'deki emniyet trafik birimlerinin ve Zabıta Trafik Müdürlüğü'nün, toplu taşıma şoförleri ve vatandaşlar için yollarda yönlendirme yapmak adına hazır bulunması gerektiğinin altını çizen Kayışdikici, ' Burada sorumluluk İzmir Büyükşehir Belediyesi zabıta trafik ekipleri, ve İzmir emniyet trafik ekiplerinde. ' dedi.

Alanın işlek olmasının, gereken önlemlerin alınmasını kritik konuma getirdiğini vurgulayan Kayışdikici, otogara çıkan şeritlerin arasında yarım kalan iki tanesinin asfalt serim sürecine 12 Temmuz günü başlanacağını, şeritlerin ikisi için ardı ardına 10'ar gün zaman ayrılacağını söyledi.

Planlananlara göre 12 Temmuz tarihinde Kemalpaşa Caddesi ve İzmir Şehirlerarası Otogarı arasındaki güzergahta asfalt dökümüne başlanacak. Bu güzergahtaki asfalt 10 gün içerisinde bitirildikten sonra, Kemalpaşa Caddesi ile İzmir Çevre Yolu arasındaki diğer şeridin asfaltının dökülmesine başlanacak. Cadde ile çevre yolunu birbirine bağlayan şeridin asfaltının dökümünün de aynı şekilde 10 gün sürmesi planlanıyor.

Küçük Menderes / Utku BEYCAN

Bakmadan Geçme