İzmir’de Trafikte Tartışan Minibüs Şoförüne Para Cezası Kesildi ve Şoför Kartı İptal Edildi

Olay, İzmir’in Buca ilçesinde Gediz-Göksu- Işıkkent hattında taşımacılık yapan bir minibüs şoförü ile arkasında seyir halindeki...

Olay, İzmir'in Buca ilçesinde Gediz-Göksu- Işıkkent hattında taşımacılık yapan bir minibüs şoförü ile arkasında seyir halindeki sivil plakalı bir araç sürücüsü arasında sözlü bir anlaşmazlık sırasında yaşandı. Minibüs şoförü, araçtan inerek tornavida ve tekme kullanarak vatandaşa kasten yaralama girişiminde bulundu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 31 Ağustos 2023 tarihinde Buca'nın Yenigün Mahallesi'nde gerçekleşen bu olayın ardından, sosyal medya platformlarında paylaşılan görüntüler üzerine harekete geçti. Belediye, görüntüleri ihbar olarak kabul ederek İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Trafik Şube Müdürlüğü ekiplerine talimat verdi. Trafikteki tartışmanın ardından saldırganlık gösteren minibüs şoförü hakkında işlem başlatıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 'Belediye Emir ve Yasakları Yönetmeliği'ne dayanarak ticari araç ve şoförünün trafik akışını engelleyici şekilde hareket etmesinden dolayı 7 ayrı tutanak düzenleyerek 9 bin 51 TL'lik cezai işlem uyguladı. Ayrıca, minibüs şoförünün Şoför Tanıtım Kartı'nın iptal edilmesi için gerekli çalışmalara başlandı.

Belediye tarafından yapılan açıklamada, belediyenin denetim yetkisi kapsamında, huzuru ve can güvenliğini tehdit eden davranışlara izin verilmeyeceği vurgulandı.

İHA

Bakmadan Geçme