İzmir’de “oltalama” yöntemiyle dolandırıcılık

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Bilişim Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla...

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Bilişim Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İzmir merkezli 40 ilde belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

266 şüphelinin haklarında gözaltı kararı verildiği operasyonda, 'nitelikli dolandırıcılık', 'kişisel verileri ele geçirme veya yayma' ve 'suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama' suçlarından aranan 180 şüpheli yakalandı.

Şüphelilerin, internet arama sitelerinden 'toplu ulaşım kartları', 'telefon ve internet kartları', 'fatura ödeme', 'burs başvurusu' ve 'vergi ödeme' gibi aramalar yapanları dolandırmak için sahte siteler kurdukları belirlendi. Arama motorlarına reklam vererek bu sahte siteleri üst sıralara taşıyan şüpheliler, kredi kartı bilgilerini ele geçirerek vatandaşları 'oltalama' yöntemiyle dolandırdılar.

Dolandırılan paraların izini kaybettirmek için farklı şirket hesaplarına ve kripto para firmalarına yatırıldığı veya döviz alımı yapılarak kaybettirildiği öğrenildi.

Yapılan incelemeler sonucunda İzmir'de bu yöntemle 450 kişinin dolandırıldığı, tespit edilen hesaplarda dönen para trafiğinin 3 milyar lirayı aştığı ortaya çıktı.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme