İzmir’de Müteahhit Dolandırıcı ve İşbirlikçileri Yakalandı

İzmir’in Menemen ve Çiğli ilçelerinde, akıllı ve aldatıcı bir dolandırıcılık şebekesi tarafından gerçekleştirilen operasyon sonucu 7...

İzmir'in Menemen ve Çiğli ilçelerinde, akıllı ve aldatıcı bir dolandırıcılık şebekesi tarafından gerçekleştirilen operasyon sonucu 7 kişi yakalandı. Bu operasyon, müteahhitlik ve emlakçılık işleriyle uğraşan Akın U. liderliğindeki şebekenin, yaptığı daireleri birden fazla kişiye satıp, kat karşılığı bina yapma vaadiyle arsa sahiplerini kandırarak dolandırdığı iddiaları üzerine yapıldı.

Olaya dair edinilen bilgilere göre, mağduriyet yaşayan bir vatandaşın İzmir Valiliğine başvurusu sonrasında, Çiğli'nin Harmandalı ve Menemen'in Ulukent mahallelerinde faaliyet gösteren Akın U. ve işbirlikçilerinin dolandırıcılık eylemleri araştırılmaya başlandı.

Menemen İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Aliağa Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Bürosu ekipleri, operasyon kapsamında, şebekenin faaliyet gösterdiği bölgelerde 8 şüpheliyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar arasında müteahhit Akın U., kardeşi Mustafa U., eşi Sibel U., kızı Miray U., emlakçılık yapan Fuat U, Haydar T. ve Eşref B. bulunuyordu. Ancak, firari olan Bilal B. henüz yakalanamamıştı.

Yapılan adli işlemler sonucunda, müteahhit Akın U. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer şüpheliler ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Mağdurların ifadelerine göre, müteahhit Akın U., birçok kişiye vaat ettiği daireleri birden fazla kez satıp, kat karşılığı anlaşmaları da yerine getirmediği için büyük miktarlarda para toplamıştı. Bu dolandırıcılık şebekesi, mağdurları tehdit ederek paralarını geri istemelerini engellemeye çalışmıştı.

Operasyon sonrası, mağdurlardan bazıları saatlerce adliye binası önünde bekleyerek adaletin yerini bulmasını talep etti. Mağdurlardan Tekin Çiçek, dolandırıldıktan sonra eşiyle tartışarak ayrıldığını ve yaşadığı maddi ve psikolojik sorunlar nedeniyle çalışamaz duruma geldiğini belirtti. Diğer mağdurlar da benzer şekilde yaşadıkları mağduriyetleri dile getirdi ve devletten destek istedi.

Aynı şebekenin daha önce de benzer dolandırıcılık olaylarına karıştığı ve farklı isimler altında faaliyet göstererek birçok insanı mağdur ettiği belirtildi.

Müteahhit Akın U.'nun eski çalışanlarından Hatice Genç, şahit olduğu olaylardan birini anlatarak, dolandırıcılık şebekesinin insanların güvenini kazanarak onları sömürdüğünü ifade etti.

Operasyon sonrasında hala firari olan Bilal B.'nin de yakalanması için çalışmaların devam ettiği bildirildi. Yetkililer, dolandırılan mağdurların yanında olacaklarını ve suçluların adalete hesap vereceğini belirtti.

İHA

Bakmadan Geçme