İZMİRDE KUVVETLİ YAĞIŞ ALARMI

SON 48 SAATTE KÜÇÜK MENDERES HAVZASINDA METREKAREYE YAKLAŞIK 30 İLE 50 KİLOGRAM ARASINDA YAĞIŞ DÜŞTÜ  İzmir...

SON 48 SAATTE KÜÇÜK MENDERES HAVZASINDA METREKAREYE YAKLAŞIK 30 İLE 50 KİLOGRAM ARASINDA YAĞIŞ DÜŞTÜ 

İzmir genelinde kasım ayının son günlerinde etkili olan sağanak yağışla ilgili İzmir Valiliği'nden bir uyarı daha yapıldı. 48 saatte Küçük Menderes havzasında metrekareye 30 ile 50 kilogram arasında yağış düştüğüne dikkat çekilerek bugün bölge genelinde kuvvetli yağış beklendiği duyuruldu.

İzmir Valiliği'nden dün yapılan açıklamada, 'Bu gece ve yarın beklenen sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışların bölge genelinde kuvvetli (21-50 kg/m2); Bölgenin batısında (Edremit Körfezi, İzmir'in ve Manisa'nın batısı ile Aydın'ın kıyı kesimleri) çok kuvvetli (21-50 kg/m2) olacağı beklenmektedir.

 Son 48 saat içerisinde Büyük Menderes Havzası'na 50-80 kg/m2, Küçük Menderes Havzası'na 30-50 kg/m2, Gediz Havzası'nda ise 20-40 kg/m2 olarak gerçekleşen yağışlara ilaveten beklenen kuvvetli ve çok kuvvetli yağışlardan dolayı oluşması muhtemel ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, dolu ve yıldırım ve benzeri olaylar ile yağış öncesinde ve esnasında oluşabilecek kısa süreli fırtına nedeniyle yaşanacak olumsuzluklara (soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler, ağaç devrilmesi, çatı uçması, ulaşımda yaşanacak aksamalara karşı) dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Dün sabah yapılan ölçümlere göre ilçe merkezinde metrekareye 15,8 kilogram, Demirdere bölgesinde de metrekareye 29,7 kilogram yağışın düştüğü Ödemiş'te sağanak yağış bugün de etkisini kuvvetli şekilde sürdüreceği tahmin ediliyor. Yarın da yağışın etkisinde olması beklenen ilçede hava sıcaklıkları da pazartesi gününden itibaren düşüş gösterecek.

Nihat Çakıroğlu

Bakmadan Geçme