İzmir’de Efsane Fil Pak Bahadır’ın İskeleti Doğal Yaşam Parkı’nda Sergileniyor

Bir dönem İzmir’in sembollerinden biri olan ve 45 yaşında hayatını kaybeden fil Pak Bahadır, artık hafızalarda...

Bir dönem İzmir'in sembollerinden biri olan ve 45 yaşında hayatını kaybeden fil Pak Bahadır, artık hafızalarda değil, somut bir şekilde de yaşamaya devam ediyor. İzmir'in efsanevi fili Pak Bahadır, ölümünün üzerinden geçen 16 yılın ardından yeniden birleştirildi. Doğal Yaşam Parkı'nda bulunan mezarı açarak, uzman ekiplerin gözetimi altında Bahadır'ın iskeleti ayağa dikildi.

Yaklaşık 250 kemiğin titz bir çalışmayla yeniden birleştirilmesinin ardından, bir araya getirilerek İzmir Doğal Yaşam Parkı'ndaki Hayvan İskeletleri Müzesi'nde sergilenmeye başlandı. Pak Bahadır'ın iskeleti, 12 Ağustos Dünya Fil Günü'nde ziyarete açıldı. Uluslararası Doğa Koruma Birliği (IUCN) tarafından 'Tehdit Altındaki Türler Kırmızı Listesi'nde yer alan fillere dikkat çekmek amacıyla bu özel günde sergilenmeye başlandı.

Pak Bahadır'ın iskeleti, İzmir'deki Hayvan İskeletleri Müzesi'nde yer alıyor. Doğal Yaşam Parkı Şube Müdürü Hande Özyoğurtçu Gültekin, iskeletin üç ay süren bir çalışma sonucunda tamamlandığını ifade etti. Müze ziyaretçilerinin, fil iskeletini diğer hayvan iskeletleriyle karşılaştırarak anatomik farklılıkları gözlemleme fırsatı bulabileceğini belirtti. Özellikle küçük yaştakileri gezdirmek hayvanların anatomik yapısı hakkında erken yaşta öğrenme imkanı sunulmuş olacak.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme