İzmir’de Büyük Yatırım

İzmir Büyükşehir Belediyesi, tarihinin en büyük raylı sistem yatırımı olan Buca Metrosu’nun inşaat çalışmalarını hızlandırdı. Buca...

İzmir Büyükşehir Belediyesi, tarihinin en büyük raylı sistem yatırımı olan Buca Metrosu'nun inşaat çalışmalarını hızlandırdı. Buca Metrosu, Üçyol-Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Kampüsü-Çamlıkule arasında 13,5 kilometrelik bir hat üzerinde hizmet verecek ve tünel kazıları ve istasyon inşaatları için şantiye alanları hazırlanıyor. Bu alanda bulunan ağaçları koruma altına almak için İzmir Büyükşehir Belediyesi özel teknikler ve ekipmanlar kullanarak çalışmalarına başladı.

Hasanağa Bahçesi İstasyonu bölgesinde yer alan Atatürk Parkı'ndaki ilk ağaç, özel tekniklerle yerinden çıkarılarak Barış Manço Ağaçlandırma Alanı'na dikildi. Aynı şekilde Çamlıkule İstasyonu bölgesindeki Mehmet Erenler Parkı ve Dokuz Eylül Üniversitesi İstasyonu'nun bulunduğu alanlardaki ağaçlar da özenle taşınacak. Taşınan ağaçlar, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin fidanlıklarında bakılacak. Bir kısmı kent genelindeki yeşil alanlarda değerlendirilecek ve diğer bir kısmı inşaat tamamlandığında eski yerlerine dikilecek. Ayrıca istasyon alanına yeni fidanlar da dikilerek daha fazla yeşil alan oluşturulacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı Planlama Proje Şube Müdürü Volkan Barbaros, hiçbir ağaca zarar verilmediğini ve uygun tekniklerin kullanıldığını belirtti. Ağaçların, İzmir'in doğal güzellikleri ve kentiyle birlikte büyümesi için önemli olduğunu vurguladı.

Buca Metrosu'nun tamamlandığında günlük yolcu sayısının 400 bin olması bekleniyor. Hat inşaatında şu an 3 tünel açma makinesi çalışıyor ve ilerleyen günlerde bu sayının 4'e çıkarılması hedefleniyor. Ayrıca, hat üzerindeki tren setleri sürücüsüz olarak hizmet verecek ve Buca Metrosu'nun tamamlanması yaklaşık 765 milyon Euro'ya mal olacak. Dokuz Eylül Üniversitesi istasyonunda 240 araçlık bir otopark da bulunacak. Buca Metrosu'nun, İzmir halkının ulaşımına büyük katkı sağlaması ve şehirdeki yeşil alanları koruyarak geliştirmesi bekleniyor.
İHA

Bakmadan Geçme