İzmir’de 6 FETÖ firarisi tekneyle yurt dışına kaçmak üzereyken yakalandı

İzmir’in Urla ilçesi açıklarında, yasa dışı yollarla yurt dışına kaçmak isteyen altı FETÖ firarisi, bir yelkenli...

İzmir'in Urla ilçesi açıklarında, yasa dışı yollarla yurt dışına kaçmak isteyen altı FETÖ firarisi, bir yelkenli tekne içerisinde yakalandı. Teknenin kaptanı T.Ş., eski Kahramanmaraş Garnizon Komutanı Uzay Ş.'nin kardeşi olmasıyla bilinen bir isimdi ve FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Terörden Arananlar Listesinde gri kategoride yer alıyordu.

Polonya bayraklı 'Gezgin' isimli yelkenli tekne, Kuşadası İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından takip ediliyordu. Seferihisar Sahil Güvenlik Karakol Komutanlığına bağlı ekipler, Urla açıklarında operasyon düzenledi ve teknede bulunan sekiz kişiyi yakalayarak gözaltına aldı. İnceleme sonucunda, aranan beş eski asker ve bir eski öğretmenin FETÖ soruşturması kapsamında oldukları belirlendi. Tekne kaptanı T.Ş. ve yardımcısı E.C.Ç, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. T.Ş. suçlamaları reddetti ancak tutuklandı, E.C.Ç. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Öte yandan, tekne kaptanı T.Ş.'nin, eski Kahramanmaraş Garnizon Komutanı Uzay Ş.'nin FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Terörden Arananlar Listesinde gri kategoride yer alan ve kırmızı bülten kararı bulunan kardeşi olduğu ortaya çıktı. T.Ş.'nin kardeşi Yunanistan'a kaçmaya çalışıyordu.

Bakmadan Geçme