İzmir’de 173 kişiyi dolandırdığı iddia edilen tur şirketinin sahibi tutuklandı

İddialara göre İzmir’de faaliyet gösteren bir tur şirketinin sahibi, içerisinde Denizli Mimarlar Odası’nın üyeleri de bulunan...

İddialara göre İzmir'de faaliyet gösteren bir tur şirketinin sahibi, içerisinde Denizli Mimarlar Odası'nın üyeleri de bulunan 173 kişiyi dolandırdı. Müşterilerden tur paralarını aldıktan sonra iflas ettiğini ilan eden şirketin sahibi, gerçekleştirilen operasyon sonucu yakalandı.

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan incelemelere göre şimdiye kadar 173 vatandaşı dolandıran şirketin kurbanları arasında Denizli Mimarlar Odası üyeleri de bulunuyor. Şirket, oda üyesi pek çok mimardan Makedonya, Arnavutluk, Bosna Hersek, Kosova ve Karadağ'a turlar düzenleme vaadiyle para aldı.

İzmir merkezli şirketin sahibi Ankara'da yakalandı

Aldığı paralar karşılığında turları gerçekleştirmeyen şirketin sahibi, Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordine ettiği ve İzmir Mali Şube ve İstihbarat Şube Müdürlükleri tarafından gerçekleştirilen operasyonlar sonucu Ankara'nın Mamak ilçesinde saklandığı yerde gözaltına alındı. 5 Eylül'de gerçekleştirilen operasyonla yakalanan E.Y., mahkemeye sevk edilmesinin ardından tutuklandı.

Haber merkezi

Bakmadan Geçme