İZMİR VALİLİĞİNDEN AŞIRI SOĞUK HAVA VE KAR UYARISI

ÖDEMİŞ  KİRAZ VE BEYDAĞ&rsquoDA YENİ YILIN İLK GÜNÜNDE HAFİF KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR İzmir Valiliği bugünden itibaren...

ÖDEMİŞ  KİRAZ VE BEYDAĞ'DA YENİ YILIN İLK GÜNÜNDE HAFİF KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR

İzmir Valiliği bugünden itibaren İzmir genelinin Karadeniz üzerinden gelen aşırı soğuk ve yağışlı havanın etkisine gireceğini belirterek çeşitli uyarılarda bulundu. İzmir Valiliği'nden yapılan açıklamada yeni yılın ilk günü olan cuma günü için Ödemiş, Kiraz ve Beydağ'da hafif kar yağışı beklendiği belirtildi.

İzmir Valiliği'nden yapılan uyarıda, 'Çarşamba gününden itibaren Karadeniz üzerinden gelen aşırı soğuk ve yağışlı hava kütlesinin hafta sonuna kadar İzmir il ve ilçelerinde etkili olması bekleniyor.

Aşırı soğuk hava nedeniyle hava sıcaklığında hissedilir derecede (10-12°C) azalma görülecek.

Perşembe günü kuzey ilçeleri (Bergama ve Kınık); Cuma günü kuzey ve doğu ilçeleri (Bergama, Kınık, Ödemiş, Kiraz ve Beydağ)  hafif kar yağışlı geçecek.

Rüzgrın kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli; kıyılarda fırtına (50-70 km/saat) şeklinde esmesi beklenmektedir. Hava sıcaklığında Çarşamba gününden itibaren beklenen azalma sonucu; özellikle gece ve sabah saatlerinde orta kuvvette ve iç kesimlerde kuvvetli buzlanma ve don olayı beklenmektedir. İzmir il ve ilçelerinde kuvvetli buzlanma ve don olayına bağlı ulaşımda görülecek aksamalar ile kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtınanın (50-70 km/saat) olumsuz etkisine (çatı uçması, ağaç ve tabela devrilmesi vb.) karşı vatandaşların tedbirli ve dikkatli olması gerekmektedir' denildi.

Şazenuş Keskin

Bakmadan Geçme