İzmir Metrosu grevde, vatandaş yolda kaldı

İzmir Metrosu, Demiryol-İş sendikasının grev kararı sonucu 31 Temmuz 2023 günü hizmet vermeyecek. Toplu İş Sözleşmesi...

İzmir Metrosu, Demiryol-İş sendikasının grev kararı sonucu 31 Temmuz 2023 günü hizmet vermeyecek. Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşmaya varılamaması nedeniyle alınan grev kararı, toplu taşıma hizmetlerini olumsuz etkiledi.

Metro ve Tramvayın çalışmamasının faturası halka kesildi. Haftanın ilk gününde erken saatlerde evden çıkan insanlar, İzmir Metro'nun 31 Temmuz Pazartesi günü saat sabah 05:00'dan sonra yayınladığı grev kararı bildirisi sebebiyle mapduriyet yaşadı. Binlerce vatandaş durumu kapalı olan metronun kapısında kaldığında ya da diğer toplu taşıma araçları metro aktarma merkezlerinde durmadığında öğrendi.

Önemli Duyuru ⚠️ pic.twitter.com/9OmnaVG9qB

— İzmir Metro A.Ş. (@izmir_metro) July 31, 2023

 

Özellikle günlük yaşam İzmir Metrosu'nu kullanan binlerce insanı etkileyen karar aynı zamanda diğer toplu taşıma araşlarının üzerindeki yükü de arttırdı. Metro ile gidebileceği yerlere ulaşamayan halk çözümü alternatiflerde buldu. Metro duraklarında hınca hınç dolan otobüs ve dolmuşlar ilerleyen duraklarda yolcu alımı yapamadı.

İnsanlar iş yerlerine, okullarına, kurslarına, programlarına ulaşım sağlayamadı. Öte yandan sabah yoğunluğunun atlatılması ile mevcut trafiğin rahatlaması beklenmiyor. İzmir Tram'ın sahil kesiminde günlük yolcu trafiğini sağlamada büyük bir görev üstlendiği biliniyor.

Belediye gecikti vatandaş hala yolda

İzmir Büyükşehir belediyesi grevi duyurmakta Metrodan da geç kaldı. Belediyenin yaptığı sosyal medya paylaşımında Toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin olumlu sonuçlanmadığını duyurdu. Belediye aynı zamanda, ESHOT ,İZULAŞ ve İZDENİZ seferlerinin sıklaştırıldığını belirtti.

Vatandaşların mağdur olmaması için ESHOT ve İZULAŞ otobüsleriyle İZDENİZ gemilerinin sefer sayı ve sıklıkları artırılmıştır. Tramvay durakları geçici olarak otobüs durağı olarak kullanılacaktır.

Belediyemiz ve TCDD ortaklığıyla işletilen İZBAN'da da gerekli önlemler alınmıştır.

— İzmir Büyükşehir Belediyesi (@izmirbld) July 31, 2023

Grev kararının ardından belediye tarafından yeni bir açıklama yapılmazken toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde metro ve tramvay için çalışan 625 işçinin yeni maaş talebinin günlük 725 tl olduğu öğrenildi.

 

Grevin ne kadar devam edeceği konusunda belirsizlik sürüyor.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme