İzmir Merkezli ‘Kelebek Operasyonu’yla 17 Mafya Şüphelisi Yakalandı

İzmir merkezli olarak Erzincan ve Erzurum’da mafya benzeri yapılarla mücadele kapsamında gerçekleştirilen ‘Kelebek Operasyonu’nda, gözaltı kararı...

İzmir merkezli olarak Erzincan ve Erzurum'da mafya benzeri yapılarla mücadele kapsamında gerçekleştirilen 'Kelebek Operasyonu'nda, gözaltı kararı verilen 20 şüpheliden 17'si yakalandı. Operasyon, İzmir Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından İzmir ve Menemen cumhuriyet başsavcılıklarının koordinasyonuyla düzenlendi. Amacı, yasalara aykırı biçimde oluşan mafya tipi yapılar ile bu yapılar için silah temin eden şahıslarla mücadele etmekti.

Operasyon kapsamında, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, nitelikli yağma, nitelikli dolandırıcılık, tehdit, kasten yaralama ve uyuşturucu ve uyarıcı madde imal ve ticareti suçları çerçevesinde İzmir merkezli Gaziemir, Bayraklı, Balçova, Çiğli, Aliağa, Çeşme, Menderes, Seferihisar, Erzincan ve Erzurum illerinde toplam 20 şüpheliye yönelik operasyon gerçekleştirildi. Eş zamanlı yapılan operasyonlarda 25 ikamet, 5 iş yeri ve 7 araçta arama yapıldı.

Operasyonlarda ele geçirilenler arasında 13 tabanca, 3 tüfek, 12 kısmen parçası eksik silah, 29 kartuş, 156 fişek, 1 balistik yelek, 2 kasatura, bin 26 sentetik uyuşturucu hap, çok sayıda silah parçası ve silah yapımında kullanılan malzeme, 1 el yazması tarihi obje ile çok sayıda tapu, senet ve satış sözleşmesi bulunuyordu.

Operasyonun sabahın erken saatlerinde 77 ekip ve 169 personel tarafından gerçekleştirildiği belirtildi. Haklarında gözaltı kararı çıkarılan 20 şüpheliden 17'si gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 13'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 4 şüpheli ise tutuklandı. Firari olarak aranan 3 şüpheliyi yakalama çalışmaları ise sürüyor.

Bakmadan Geçme