İzmir, madenlerle delik deşik ediliyor Koza Altın başrolü kaptırmıyor.

Bergama’nın ormanlarının siyanüre boğulmasını sağlayan şirketlerden biri olan, ve FETÖ’cü patronu Akın İpek’in yerine gelen kayyum...

Bergama'nın ormanlarının siyanüre boğulmasını sağlayan şirketlerden biri olan, ve FETÖ'cü patronu Akın İpek'in yerine gelen kayyum tarafından yönetilen Koza Altın İşletmeleri, İzmir'de bir maden açmak için daha harekete geçti.

Ege'de SonSöz gazetesinden Metehan Ud'un haberine göre, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, maden ile ilgili ÇED sürecinin başladığını duyurdu. Eğer maden açılırsa bu, Koza Altın'ın İzmir'in kuzeyindeki 3. altın madeni olacak.

Açılması planlanan altın madeni, Dikili'ye bağlı Gökçeağıl Mahallesi'nde bulunuyor ve 12,28 hektarlık bir alanı kapsaması planlanıyor.

Şirketin maden açmayı planladığı yer, 'ormanlık alan' olarak geçiyor. Çevrede zeytin ağaçlarının da bulunduğu alana en yakın konut ise, 460 metre uzaklığında.

Şirketin proje için ayırdığı kaynak ise 2 milyon 775 bin lirayı buldu. Madenin ömrü 3 yıl olarak planlandı. Bu süre içerisinde 337.500 ton maden elde edilmesi planlanıyor. Bu maden, Ovacık Altın Madeni'nde işlenecek ve dinamitlerle ortaya çıkarılacak.

Koza Altın'ın bölgedeki maden açma ve genişletme faaliyetlerine karşı halk ve hukuk müdahaleleri, şimdiye kadar pek işe yaramamıştı. Önceki madenlerde verilen ÇED kararlarının mahkemeye taşınması, bu mahkemelerin madenlerin aleyhine verdiği kararlar, madenlerdeki genişlemeye engel olamamıştı.

Haber merkezi

Bakmadan Geçme