İzmir Kadın Platformu, kız okullarına karşı basın açıklaması düzenleyecek

Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, pek çok kız ailesinin karma eğitim yüzünden çocuklarını okula...

Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, pek çok kız ailesinin karma eğitim yüzünden çocuklarını okula göndermediğini söylemiş, 'gerekirse kız okulları açarız' demişti. Laik sendikalardan, vakıflardan, derneklerden, partilerden ve diğer kuruluşlardan büyük tepki toplayan Tekin'in açıklamasına ilk destekler eski Ayasofya Camii imamı Mehmet Boynukalın, ve Büyük Birlik Partisi Başkanı Mustafa Destici'den gelmişti.

Tekin'in açıklamasından sonra karma ekonomiye karşı olan bir grup, kız okullarının açılması için imza kampanyası başlatmıştı.

İzmir Kadın Platformu ise, bakan Tekin'in açıklamasına karşı bir basın açıklaması yapacağını duyurdu. Açıklama, 19 Temmuz Çarşamba günü, saat 19.00'da Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde yapılacak.

Açıklama, 'Laik, bilimsel, karma eğitim için kız okullarına izin vermeyeceğiz! Demokratik haklarımızdan vazgeçmiyoruz! Gericiliğe karşı laikliği savunuyoruz!' sloganları ile duyuruldu.

Karma eğitime yönelik gerici saldırılara karşı, bilimsel, demokratik eşit ve laik eğitim hakkı için, çocuklarımızı karanlığa teslim etmemek için tepki ver!
?19 Temmuz Çarşamba
?19.00
?Alsancak /Türkan Saylan Kültür Merkezi önündeyiz. pic.twitter.com/OaX8fymYz0

— İzmir Kadın Platformu (@izmir_kadinP) July 17, 2023

haber merkezi

Bakmadan Geçme