İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür, Ödemiş'te çeşitli ziyaretlerde bulundu
İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İlker Eraslan...
İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İlker Eraslan ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İbrahim Doğru ile birlikte Ödemiş'te Şehit Yasin Naci Ağaroğlu İmam Hatip Ortaokulu Konferans Salonunda okul müdürleriyle değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.
İl Milli Eğitim Müdürü Yentür daha sonra Ödemiş'te çeşitli ziyaretlerde bulundu.
Şehit Yasin Naci Ağaroğlu İmam Hatip Ortaokulu'ndaki programda İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İlker Eraslan'ın İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün çalışmaları hakkında yaptığı sunumunun ardından, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sunullah Desticioğlu, ilçedeki eğitim durumuyla ilgili brifing verdi.
Daha sonra Ödemiş Ortaokulu'nun tarihi ek binasında incelemelerde bulunan İl Milli Eğitim Müdürü, Şehit öğretmen Ayhan Kökmen'in ölüm yıl dönümü dolayısıyla İstiklal İlkokulu'unda yapılan lokma hayrına katıldı. Akabinde Zübeyde Hanım Mesleki Teknik Anadolu Lisesi'ndeki Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Alanının hazırladığı öğle yemeği programına geçti ve yemeğin ardından Zübeyde Hanım Mesleki Teknik Anadolu Lisesi'ndeki Moda Tasarımı Atölyesinde incelemelerde bulundu. Ödemiş Halk Eğitim Merkezi'nin, Birgi'de bulunan dokuma atölyesini ve Birgi El Sanatları Evini ziyaret etti.
'Burada geleceğimizin teminatı 20 bin öğrencimiz siz değerli öğretmenlerimize emanet'
İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür, Ödemiş Şehit Yasin Naci Ağaroğlu İmam Hatip Ortaokulu Konferans salonunda gerçekleşen değerlendirme toplantısında yaptığı konuşmada, 'Bugün Ödemiş'teyiz. Burada 130 bin nüfusumuz var. 110 okulumuz var. 20 bine yakın öğrencimiz, evladımız 1700 Öğretmene emanettir. Türkiye'de özellikle okul müdürlerinden çok şey bekliyoruz. Bu toplumu değiştirecek olan konumda sizlerin imzanız var. Mevcut okul paydaşları, mevcut okul olanakları içerisinde sizlerin bu durumu daha iyiye, daha güzel ortama taşımanızı istiyoruz. Her okulun ayrı bir iklimi, her okulun ayrı bir dinamik yapısı, her okulun ayrı bir güçlü yönü, her okulun fırsatları ve imkanları farklı bu analizleri ortaya koyduğumuz zaman hiç bir ilkokulumuz, ortaokulumuz, lisemiz de kendi içinde bazen benzer bazen de çevresiyle farklı çok özellikleri var. İşte bu şartları bu durumları ortaya koyun. Burada bizim önceliklerimiz, güçlendirmemiz gereken yönlerimiz, koymamız gereken performanslar, zayıf yönlerimizi nasıl normale getirebiliriz. Bir planla ortaya koymamız lazım. Bütün bunları yaparken, bu işin başında bu işe dört elle sarılmak lazım ben bu işi yaparım, ben bu işi yapabilirim şevkiyle, aşkıyla gayretiyle, tutumuyla yola çıktığımız zaman inanın birçok sorun kendiliğinden ortadan kalkmaya başlayacak. Çünkü imkansızı dahi düşündüğünüz zaman ihtimaller, yollar, fırsatlar önünüze çıkmış oldu.
Türkiye'de 18 milyon öğrencimiz var. İzmir'imizde yaklaşık 750 bin öğrencimiz, 56 bin de öğretmenimiz var. Bir toplumun geleceği ile ilgili söz etmeye başladığımız zaman ilk bakacağımız gösterge neresi o toplumun eğitim öğrenim durumu ve okulları yani okulu koridorlarından, sınıflarından, bahçelerinden bu toplumun 20-25 yılına ait fotoğraflar çekmek çok mümkün. Sınıfta otuz tane göz bize heyecanla, merakla bazen korkuyla bazen endişeyle bazen o gözlerin ardında, gözü tahtada hocasındayken aklında çok farklı yerler varken her çocuğun yetiştirilmesi ortaya çıkartılması gereken ayrı yönü varken bir dakikamız bile çok kıymetli ve değerli. Her çocuğumuz özel bir dünya her çocuğumuz ayrı bir nitelik, her çocuğumuz ayrı bir kıymet o yüzden elbette hepsine aynı şekilde yaklaşıyoruz, aynı değeri veriyoruz ama hepsinin takip edilmesi hepsinin de bir rehberlik yönüyle geliştirilmesi gereken özel yönleri var. O yüzden öğretmenlik mesleği ve okul yöneticiliği sadece mesai saatlerine sığdırılamayacak kadar çok güzel, çok anlamlı, çok şerefli, çok onurlu yüce bir mesleğin, yüce bir işin adıdır' dedi.
'Hafta sonu bile görev yaptığınız okullarda herhangi bir eksiklik olup olmadığını kontrol edin'
Yentür konuşmasının devamında, 'Bir şey üretmezseniz tüketmek zorunda kalırsınız. Eğer siz kendi gündeminizi oluşturmazsanız başka gündemle sizi işgal ederler. O yüzden gündem oluşturmak önemli bir iştir. Nedir bu gündem? Bizim eğitim, öğretim, kazanım ve değerlendirme süreçlerimizin toplumun bütün alanlarına yansımasında bu işleri yürütecek bu işleri geliştirecek kişiler sizlersiniz. Sizler Ödemiş'te görevlisiniz ama bu bizimkisi basit bir tebliğle, basit bir yazıyla verilmiş bir görev değil. Öğretmenlik ve yöneticilik bir yaşam biçimidir. Bir aşktır bir sevdadır. Cumartesi, Pazar okul aklımızda olacak, çatı aktı mı? Pencereler açık kaldı mı? Gibi hiçbir alanda hiçbir sorunun yaşanmaması bizim için önemlidir. Birde 'Geleceğin Yazarları' diye başlattığımız projeyi, ne kadar çok çocuğumuzu bu işin içine katarsak en ufak duygusunu, düşüncesini bir cümlede olsa kağıda aktarma cesaretini, heyecanını, gayretini ona verirsek o çocuğun duygu dünyasında yeni çığırlar açmış oluruz. Ödemiş'te güzel işler yapacağınıza inanıyoruz. Hepinize çalışmalarınızdan, emeklerinizden dolayı teşekkür ediyorum.' dedi.
'Eğitim vizyonumuzu en üst seviyeye ulaştırmak noktasında var gücümüzle çalışıyoruz'
Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürü Sunullah Desticioğlu sunumla birlikte Ödemiş'te eğitim çalışmalarıyla ilgili çeşitli bilgiler aktardı.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Desticioğlu, 'Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak 20.621 öğrencimiz ve 1715 öğretmenimizle birlikte Ödemiş'ten başlayarak, ilimiz ve ülkemiz genelinde eğitim vizyonumuzu, en üst seviyeye ulaştırmak noktasında var gücümüzle çalışıyoruz.
Bundan 100 yıl önce Ödemiş Ovası, İlkkurşun Tepelerinden, efelerimizin başlattığı özgürlük ateşi, bugün eli kalem tutan efelerin, ilimle irfanla geleceğe ışık tutmasına dönüşmüştür. Mestan Efe'nin, Çakırcalı Mehmet Efenin, Gökçen Efenin torunları, bugün bilimin efesi ve efendisi olma yolunda emin adımlarla yürümektedirler.
Bu ideal ile sadece kendisine değil ailesinden, şehrinden, ülkesinden başlayarak tüm insanlığa faydalı hizmetler üreten nesiller yetiştirerek, büyük eğitim davasının hedefine ulaşmasını sağlamalıyız. Bunun için her bireyin doğumundan ölümüne kadar bazı temel becerilere sahip olarak yetişmesi ve hayatın içinde yer alması öncelikli hedeflerimiz arasındadır.
Bir başka ifadeyle, eskilerin münevver dediği, bugün entelektüel veya aydın diye isimlendirilen, iletişimi güçlü, mesleki becerileri yüksek insanlara ihtiyacımız vardır. Şüphesiz bu becerilerde herkes aynı seviyede olmak mecburiyetinde değildir. Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ün işaret ettiği gibi 'Eğitimde feda edilecek tek bir fert yoktur' düsturundan hareketle, eğitim-öğretim programlarımızı, ölçme ve değerlendirme sistemimizdeki yenilikleri takip ederek, ideal olanı hedefleyip, mümkün olana ulaşmamız gerekmektedir. Okul Öncesinden başlayarak, ortaöğretime varıncaya kadar, ilçemizde akademik başarıların yanında, mesleki eğitim alanında ülkemize katma değer sağlayan, üreten ve nitelikli iş gücü sağlayan okullarımızla birlikte, işbirliği ve uyum içerinde başarılarımızı artırmakta kararlıyız.
Hangi alanda olursa olsun, başarı tesadüften öte disiplin, azim ve fedakarlıklarla dolu uzun bir mücadelenin meyvesidir. Her başarılı eğitim kurumunun gerisinde çalışkan öğrencilerle beraber mesleğine şık eğitimcilerin imzası vardır.
İşte bu mesleğine aşık eğitimcilerden biri olan, 15 Aralık 2017 tarihinde menfur bir saldırı sonucunda hayatını kaybeden Okul Müdürümüz Ayhan Kökmen'i, ve eğitim şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, eğitim vizyonumuza omuz veren değerli öğretmenlerimize, okul yöneticilerimize ve her zaman yanımızda olan İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum' dedi.
Samime SARAYKÖY