İzmir Festivali için geri sayım başladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Eczacıbaşı Topluluğu’nun ana sponsorluğunda düzenlenen 36. Uluslararası İzmir...

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Eczacıbaşı Topluluğu'nun ana sponsorluğunda düzenlenen 36. Uluslararası İzmir Festivali, önemli bir etkinlik programıyla gerçekleşiyor. Festival, TEKFEN Vakfı, İzmir İtalya Konsolosluğu, Institut français Türkiye-İzmir, İzmir Goethe Enstitüsü, Polonya İstanbul Başkonsolosluğu ve İzmir Fahri Konsolosluğu gibi kurumların da katılımıyla zenginleşiyor.

Festival kapsamında AASSM, Efes Büyük Tiyatro, İzmir Tarihi Agora, Çeşme Kalesi ve Celsus Kütüphanesi gibi önemli mekanlarda on etkinlik düzenlenecek. Biletler, 22 Mayıs 2023 Pazartesi günü AASSM ana gişe ve Biletix gişelerinde satışa sunulacak.

Festival, Cumhuriyet'in 100. yılını kutlamak amacıyla düzenleniyor ve iki dünya prömiyerine ev sahipliği yapacak. AASSM Büyük Salonu'nda 2 Haziran 2023 Cuma günü gerçekleşecek anlamlı bir konserle festival başlayacak. İKSEV tarafından düzenlenen 12. Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Ulusal Beste Yarışması'nın finale kalan 'Keman Konçertoları' yarışması da bu konserle sonuçlanacak.

Festivalin açılış konseri, Dr. Nejat F. Eczacıbaşı'nın ölüm yılını anma amacı taşıyor. Ayrıca, Tekfen Filarmoni, Hatay Akademi Orkestrası, La Cantiga de la Serena, L'achéron, Singer Pur, Viyana Oda Senfoni, Penderecki Trio ve Pedro Jóia gibi birçok sanatçı ve topluluk da konserler verecek. Her etkinlik, kendine özgü bir repertuarla unutulmaz anlar sunacak.

Bakmadan Geçme