İzmir Adalet Sarayı’nda Kedi Dostu Adım: Sokak Kedilerine Kedi Evleri ve Bakım Noktaları Oluşturuldu!

İZMİR Adalet Sarayı’nda, son zamanlarda sayıları artan sokak kedileri için önemli bir adım atıldı. Adliye personelinin...

İZMİR Adalet Sarayı'nda, son zamanlarda sayıları artan sokak kedileri için önemli bir adım atıldı. Adliye personelinin de ilgi gösterdiği bu sevimli can dostlarının sayısındaki artış, gelen şikayetler üzerine harekete geçilmesine neden oldu. Bu sorunu çözmek ve kedileri daha iyi bir ortamda bakmak için Başsavcılık, Kısa adı HAYTAP olan Hayvan Hakları Federasyonu'na üye avukatların önerisiyle çalışmalar başlattı.

Proje kapsamında, İzmir Adalet Sarayı'nın envanterindeki hasarlı ve kullanılmayan eşyalar geri dönüşüme kazandırılarak kediler için kedi evi, beslenme ve su odakları oluşturuldu. 'Sıfır atık' anlayışıyla yapılan bu çalışmalarla, adliye personeli tarafından düzenli beslenen sokak kedileri için yeni yaşam alanları yaratıldı. Toplamda 10 adet kedi evi ile 3'er adet beslenme ve su odağı hazırlandı ve bunlar adliyenin farklı noktalarına yerleştirildi.

Başsavcı Vekili Hasan Onur Dinç, Adalet Sarayı İdari İşler Müdürü Akın Karesi ve HAYTAP üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte, kedi evleri ve beslenme odakları yerlerine konuldu. Bu sayede adliye ve çevresindeki kedi popülasyonu kontrol altına alınırken, kedilerin daha hijyenik bir ortamda beslenmeleri sağlanmış oldu.

HAYTAP üyesi, Avukat Senem Demirel Acar, kış aylarında adliye çevresindeki kedi sayısında önemli bir artış yaşandığını ve bu durumun bazı şikayetlere yol açtığını belirtti. Başsavcı vekilinin olumlu yaklaşımıyla birlikte kedilere daha iyi yaşam alanları oluşturmak için çalışmaları başlattıklarını dile getirdi. Atık mobilyaların dönüşümüyle Bornova Belediyesi'nin katkılarıyla kedi evi ve beslenme odakları oluşturuldu ve kedilere destek olunacak.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme