İzmir açıklarında 71, Aydın açıklarında 62 düzensiz göçmen yakalandı

Yunanistan ile yakınlığından dolayı düzensiz göçmenlerin kaçırılması faaliyetleri, Ege Denizi’nde yoğunlaşmaya devam ediyor. 28 Ağustos gecesi...

Yunanistan ile yakınlığından dolayı düzensiz göçmenlerin kaçırılması faaliyetleri, Ege Denizi'nde yoğunlaşmaya devam ediyor. 28 Ağustos gecesi İzmir açıklarında 71 düzensiz göçmen bulunurken, Aydın açıklarından 62 düzensiz göçmen karaya çıkarıldı.

Günün ilk operasyonu saat 05.55'te, İzmir'in Foça ilçesi açıklarında gerçekleşti. Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın internet sitesinden yaptığı açıklamaya göre gelen bilgiler üzerine görevlendirilen sahil güvenlik korveti ve sahil güvenlik botu, bir mülteci botunun içerisindeki 42 düzensiz göçmeni yakaladı.

06.50'de ise Aydın'ın Kuşadası ilçesi açıklarında bir sahil güvenlik helikopteri ve sahil güvenlik botu tarafından gerçekleştirilen operasyonla, Yunanistan tarafından Türkiye'ye geri itilmiş bir mülteci botunun içerisindeki 36 düzensiz göçmen kurtarıldı.

Saat 07.50'de Aydın'ın Didim ilçesi açıklarında bulunan ve yine Yunanistan tarafından Türkiye sularına geri itilmiş bir mülteci botu, bir sahil güvenlik botu tarafından durduruldu. Bottaki 26 düzensiz göçmen kurtarıldı.

10.05'te ise bu sefer İzmir'in Seferihisar ilçesinin açıklarında Yunanistan tarafından Türkiye'ye geri itilmiş bir mülteci botu, bir sahil güvenlik botu tarafından durduruldu. Mülteci botundaki 29 düzensiz göçmen kurtarıldı.

Haber merkezi

Bakmadan Geçme