İzmir açıkları göçmen kaynıyor

Düzensiz göçmenler Avrupa hayalleriyle ülkelerini terkederken ilk durakları Yunanistan oluyor. Türkiye’de ise Yunanistan’a olan yakınlığından dolayı...

Düzensiz göçmenler Avrupa hayalleriyle ülkelerini terkederken ilk durakları Yunanistan oluyor. Türkiye'de ise Yunanistan'a olan yakınlığından dolayı insan kaçakçılığı faaliyetleri, Ege Denizi üzerinde yoğunlaşıyor.

İçişleri Bakanlığı'na bağlı Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın internet sitesinden yaptığı duyurulara göre 26 Eylül 2023'te saat 00.10'da İzmir'in Urla ilçesinin açıklarındaki bir lastik bot içerisinde bulunan 40 düzensiz göçmen, Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı bir sahil güvenlik botu tarafından kurtarıldı.

04.55'te ise Seferihisar ilçesinin açıklarında bir başka lastik botun içerisindeki 20 düzensiz göçmen, Yunanistan unsurları tarafından Türkiye'ye geri itilmelerinin ardından sahil güvenlik botu tarafından kurtarıldı.

08.10'da tekrar Seferihisar açıklarında Yunanistan tarafından Türkiye'ye itilen mülteci botunun içerisindeki 31 düzensiz göçmen kurtarıldı.

09.30'da Urla ilçesinin açıklarında yine Yunanistan tarafından geri itilen bir mülteci botundaki 18 düzensiz göçmen, sahil güvenlik botu tarafından kurtarıldı.

09.55'te Seferihisar'ın açıklarında bulunan bir başka mülteci botunun içerisindeki 22 düzensiz göçmen ise, Yunanistan tarafından Türkiye'ye itilmelerinin ardından bir sahil güvenlik botu tarafından kurtarıldı.

11.50'de bir kez daha Urla açıklarında Yunanistan'a mülteci taşımaya çalışırken arızalanan lastik botta bulunan 50 düzensiz göçmen, Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından kurtarıldı.

Haber merkezi

Bakmadan Geçme