İzin İstiyorum!

Temmuz ayı benim en sevdiğim aylardandır. Ha adı sadece, sıcağı değil (!) çünkü ben bu ayda...

Temmuz ayı benim en sevdiğim aylardandır. Ha adı sadece, sıcağı değil (!) çünkü ben bu ayda dünyaya gözümü açmış, ailesinin tek kızı olmuşum. (Öhö Öhö (!))

İki yazdır genelde bir buçuk ya da iki ay yazılarıma ara veriyordum. Ama bu yaz böyle küçük haftalık aralıklarla sizlerden müsaade isteyeceğim. Mesela ayın on beşinde tekrar bir araya geleceğiz.

Televizyon, gazete çalışmaları ve organik sağlık ürünleri sunumları derken, bazen kendime de zaman ayırmam gerektiğini fark ediyorum.

Bu ilk kaçamak sonrası geri döndüğümde size bomba haberlerim olacak. E biraz da gıybet yapacağız tabi.

Bu arada Kent Konseyi başkan ve konsey üyelerini gönülden kutluyorum. Seçimin detaylarını seçim süresince salonda bulunan birçok yazar büyüğüm ya da arkadaşım yazacaktır. Ama bir de benim gözümle bazı durumları yazmadan konuyu es geçmek istemem.

Kalabalık ve heyecanlı insanların bulunduğu salonda biraz kulisler, ara ara sohbetler derken Ödemiş Belediye Başkanımızın konuşması ile seçime start verildi. Salon kalabalık, insanlar heyecanlı ve meraklı, anlayacağınız güzel bir ambians vardı.

E ama o da ne? Koca koca oy kullanma kabinlerini, kendini bile soğutmada zorlanan klimaların önüne koyunca gel de şimdi bunu yazma(!) Bunun düşünülmesi gerekmez miydi? Sonuçta ilk seçim heyecanı değil. Zaten o salonun ilk aktivasyonu da değildi. Valla kimin takibinde bilemem ama kısa sürede o salonun havalandırılması, soğutulması ve ısınması için gerekli ekipmanların sağlanması gerekmektedir.

Ha bir de seçim boyunca zaten onlar da hakkıyla kullanılmadı. Çünkü kalabalık ve sıcaktı. Neyse ki ortak akılla sahnedeki perde arkasındaki geniş alan kullanıldı ve kısa sürede sıkıntısız oylar kullanıldı.

Belediye Başkanının konuşmasından sonra Komisyon başkan adaylarının heyecanlı sözlerinden çıkardığım özet şudur ki; uzun süredir bu konsey hakkıyla çalışmamış ya da çalıştırılmamış. Sosyal ağlarda güncellemeleri yıllarca yapılmamış. Ödemiş'in gelişmesi ve değişmesi adına hele son iki yıl ortalarda dahi yokmuş. (ben söyleyenlerin yalancısıyım (!))

1. Tur tamam. 2. Tur derken adaylardan biri bana göre şehir adına bir güzellik gösterip başkan adaylığı kendisine uzak olduğunu anladığı ikinci tur sonrasında güzel ve saygılı ve de başarı dilediği komisyon başkanı arkadaşı ile resim vererek oradaki herkesin gönlünü kazandığını söyleyebilirim. Bir şey olmuyorsa zorlamaya da gerek yok değil mi! Ama bunu da yapabilecek yüce gönüle ihtiyaç vardır. Cesaret gösterip aday olan herkesi yürekten tekraren tebrik ediyorum.

Ödemiş güzel bir şehir, geleceği parlak bir şehir. Üzülerek belirtmek isterim ki hak ettiği değeri de verilemeyen bir şehir. Çoğu yerde olduğu gibi buranın da sanırım şehrin düzene, planlamaya ve iş manasında disipline ihtiyacı var. En önemlisi de kişilerin bencilliklerinden kurtulup şehrimiz için ortaklaşa bir şeyler yapmanın vakti geldiği bilincinde olmaları lazım. Eğitim de üretim de tanıtım da yani her vakit söylediğim gibi başta ben ve kurum imkanlarım her türlü ortaklaşa fayda sağlamak adına emrinize amadeyim.

Şehrin üstün becerili kalıplarının parti, insan, görüş ayırmaksızın ortaklaşa yapacakları çalışmalara, saygıyla ve hakça paylaşımlarına bizlerin de gönülden katılacağımızın bilinmesini isterim.

Sevgili dostlarım, Temmuz'un on beşinde görüşmek üzere inşallah. Sizleri sevdiklerinize emanet ediyorum.

Tanrı, beynindekini yüreğinin sevgi odacıklarında güzelleştirip kelamını şiir tadına dönüştüren insanlarla karşılaştırsın.

Sevgiler

Bakmadan Geçme