İYİ Parti’nin yerel seçimlerde İzmir adayı Ümit Özlale

Eski Habertürk yazarı ve sunucusu Fatih Altaylı’nın YouTube’daki programına katılan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener,...

Eski Habertürk yazarı ve sunucusu Fatih Altaylı'nın YouTube'daki programına katılan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, programda partisinin Türkiye'nin 81 ilinde kendi adayını çıkaracağını açıkladı.

İttifaklar siyasetine karşıyım

Kararın haftaya yapılacak Genel İdare Kurulu toplantısından geçtiği an kesinlik kazanmış olacağını belirten Akşener, ittifaklar üzerine kurulu bir siyasetin insanları kutuplaştırdığını da sözlerine ekledi.

'Bütün seçim boyunca fakirin derdini, emekliyi, sığınmacıyı konuşmadık. Biz PKK'lı değiliz, Kandil bizi desteklemiyor, bunu söyleyen şerefsizdir diye gezdik. Biz bunun için kurmadık ki bu partiyi. Kuruluş ayarlarını dönüyoruz biz şu anda' ifadelerini kullanan Akşener, Altaylı'nın sorusu üzerine İstanbul'u ve Ankara'yı CHP'nin kaybetmesinin de göze alındığını belirtti.

İzmir adayı Ümit Özlale

İki büyük şehirde İYİ Parti'nin adaylarının seçilmesi ihtimalini de vurgulayan Akşener, adayları konusunda iddialı olduğunu da ekledikten sonra 'İzmir'de CHP ceketini assa seçilir diye bir kanaat var. Ümit Özlale şu an itibarıyla çalışıyor. Ben adayım dedi. 81 ilde aday çıkaracağız. Ama küçücük ilçelerde öyle şeyler olur ki teşkilatlar kendi aralarında işbirliği yapıyorlar, onlar yapılabilir' dedi.

Haber merkezi

Bakmadan Geçme