İYİ Parti'den kavşak çağrısı

İYİ Parti Ödemiş İlçe Başkanı Anıl Selek, Hürriyet Meydanı'ndaki Efe heykelinin bulunduğu döner kavşağın sürekli hasar...

İYİ Parti Ödemiş İlçe Başkanı Anıl Selek, Hürriyet Meydanı'ndaki Efe heykelinin bulunduğu döner kavşağın sürekli hasar görmesi ile ilgili Ödemiş Belediyesi'ni göreve çağırdı.

 

Hürriyet Meydanı'ndaki esnafın yoğun şikayetleri üzerine konuyu yerinde inceleyen Başkan Selek ve İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, gördükleri manzara sebebiyle şaşkına döndü. Konuyla ilgili konuşan Selek, 'Hürriyet Meydanı'ndaki Efe heykelinin bulunduğu döner kavşağın yüksek olması ve dönüş açısının yeterli olmaması sebebiyle özellikle ağır vasıtaların dönmekte zorlandığı ve hemen her hafta kavşağın yıkıldığı yönünde sık sık şikayetler geliyordu. Yönetim Kurulu üyesi arkadaşlarımla söz konusu kavşağı incelemeye gittiğimizde henüz kavşağa varmıştık ki bir aracın döner kavşağı yıkarak geçtiğine tanık olduk. Hemen her hafta aynı durumun yaşandığı ve gerekli onarımın yapıldığı ancak kısa süre sonra tekrar yıkıldığı bilgisine ulaştık. Kavşağın her yıkım sonrası para harcanarak yeniden yapılmasına rağmen kalıcı bir çözüme kavuşturulamadığını gördük.

 

'Bu aralar yorulmuş ki…'

 

Sayın Badem'e soruyorum; burası görev süreniz içinde kaç kez yıkıldı? Kaç kez yenilendi? Ne kadar para harcandı? Kavşağın genişletilmesi imkanı varken neden adeta açık hava kahvehanesine dönüşen alanı yola katmadınız? Çevre ilçeler dahil modern örneklerde olduğu gibi yüksek taş yığını yerine küçük bir meyil ile kavşağın daha kullanışlı hale gelmesini ve zarar görmesini önleyecek bir düzenleme neden yapılmıyor? Belki de Sayın Badem bu alana ağır vasıta araçlarının girmesinin yasak olduğunu söyleyecek ancak ortada fiili bir gerçeklik varken buna uygun basit tedbirlerin alınması da mümkün diye düşünüyoruz. Kendi evimizde benzer durumlar yaşandığında nasıl kalıcı çözümler arıyorsak burada daha da titiz davranmak zorundayız. Unutulmamalı ki kamu kaynaklarını en ekonomik şekilde kullanmak, burayı idare edenlerin asli görevlerindendir. İlk başkanlık döneminde sabahın erken saatlerinde yollarda denetim yapan Mahmut Badem, anlaşılan bu aralar yorulmuş ki kenti gezmeye fırsat bulamıyor. Zira buraları kendi gözüyle görse o da rahatsız olurdu. Ödemiş halkına şimdiden bir müjde verelim. İYİ Parti Ödemiş Belediye Başkan Adayımız, yorulmak nedir bilmeyecek' diyerek iddialı konuştu.

 

İncelemelerini tamamlayan İYİ Parti İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, tek ses olup 'Ödemiş İYİ olacak, Türkiye İYİ olacak' temennisinde bulundular.

 

Haber: Turgay KONURALP

           

Bakmadan Geçme