İyi Parti İzmir Milletvekili Dursun Müsavat Dervişoğlu biyografisi

Dursun Müsavat Dervişoğlu, 1960 yılında Ankara’da Fatsalı bir ailenin oğlu olarak doğdu. Annesinin adı Neşide Dervişoğlu,...

Dursun Müsavat Dervişoğlu, 1960 yılında Ankara'da Fatsalı bir ailenin oğlu olarak doğdu. Annesinin adı Neşide Dervişoğlu, babasının adı Av. Nail Dervişoğlu'dur. Kardeşleri Adalet ve Hürriyet adlarını taşımaktadır. İlkokul ve ortaokul eğitimini Fatsa'da tamamladı. Liseyi ise Ankara, Fatsa ve Samsun'da tamamladı.

1978 yılında Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi İşletme Fakültesi'ne kaydoldu. Ancak 12 Eylül 1980'deki askeri darbe nedeniyle eğitimine ara vermek zorunda kaldı. Daha sonra öğrenci aflarından yararlanarak ön lisans eğitimini tamamladı. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nde okumaya devam etti.

Milliyetçi Hareket Partisi'nin çeşitli kademelerinde ve gençlik organizasyonlarında önemli görevler üstlendi. 1978 yılında Fatsa Ülkücü Gençlik Derneği Başkanı olarak siyasi kariyerine başladı ve 1987-1989 yılları arasında Ülkü Ocakları Genel Başkanı olarak görev yaptı. 1989 yılında Genel Başkanlık görevinden alınıp Alparslan Türkeş tarafından MHP Genel Merkezi'nde görevlendirildi. Daha sonra Alparslan Türkeş tarafından İzmir Teşkilatı'nda görev yapması için İzmir'e gönderildi.

2000-2009 yılları arasında Milliyetçi Hareket Partisi İzmir İl Başkanı olarak görev yaptı. 29 Mart 2009'da yapılan yerel seçimlerde MHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmak için MHP İzmir İl Başkanlığı görevinden istifa etti. Ancak bu göreve seçilemediğinde ilk kongrede yeniden il başkanı seçildi.

12 Haziran 2011 tarihinde yapılan Genel Milletvekilliği seçimlerinde milletvekili olmak için tekrar istifa etti. 4 Kasım 2012'de MHP Genel Başkanlığı'na aday oldu, ancak seçimi kazanamadı. Bununla birlikte parti içinde etkili bir rol oynadığını kanıtladı.

2018-2019 yılları arasında Dervişoğlu, İYİ Parti'de Mahalli İdarelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. 2019 yılı itibarıyla İYİ Parti meclis grubu başkanvekili ve 27. dönem İzmir milletvekili görevlerini yürütmüştür.

14 Mayıs 2023 Genel Seçimleri ve 28. Dönem Milletvekili Seçimleri'nde ise İYİ Parti İzmir 1. Bölge'den  Dervişoğlu milletvekili olarak yeniden seçilmiştir.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme