İTO Başkanı Avdagiç: Asgari ücrete ilk 6 aydaki TÜFE kadar zam yapılması makul olacaktır

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç, Türkiye’de asgari ücretin TL bazında belirlenmesi gerektiğini vurgulayarak, iş dünyasının...

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç, Türkiye'de asgari ücretin TL bazında belirlenmesi gerektiğini vurgulayarak, iş dünyasının yabancı para birimi üzerinden belirlenmesini uygun bulmadığını ifade etti. Avdagiç ayrıca, iş dünyasının zam talebiyle ilgili olarak 'Asgari ücret artış oranına ilişkin beklentimiz, ilk 6 ayın TÜFE'si dikkate alınarak yapılması yönündedir' şeklinde konuştu. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, TÜFE ilk 5 ay için yüzde 15.26 seviyesinde gerçekleşti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Toplantısı'nın ardından 'Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda çalışmalara başlıyoruz' açıklamasını yaparak, çalışma hayatında hareketlilik yarattı. Şimdi gözler, doğrudan 7 milyondan fazla çalışanı ve dolaylı olarak tüm vatandaşları ilgilendiren yeni asgari ücret rakamına çevrildi. İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, mevcut rakamlara göre brüt 10 bin 8 lira ve net 8 bin 506 lira olarak uygulanan asgari ücrete yapılacak artışı belirlemek üzere ilerleyen günlerde bir araya gelecek.

MERKEZ HABER

Bakmadan Geçme