İsveç’in NATO üyeliği, Erdoğan’ın IMF kredisine mi bağlı?

Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta gerçekleşen NATO Liderleri Zirvesi'nde ana gündem maddeleri arasında yer alan İsveç'in NATO'ya girmesi...

Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta gerçekleşen NATO Liderleri Zirvesi'nde ana gündem maddeleri arasında yer alan İsveç'in NATO'ya girmesi meselesi hakkında ABD'de gazeteci olarak çalışan Seymour Hersh tarafından önemli bir iddia ortaya atıldı.

Amerika Birleşik Devletleri'nde gazeteci olarak çalışan Seymour Hersh, 'ABD Başkanı Joe Biden, NATO zirvesi öncesinde Erdoğan'ın İsveç konusundaki fikrini, IMF'den 11 ila 13 milyar dolar arasındaki bir IMF kredi sağlayacağının sözünü vererek değiştirdiğini' iddia etti.

Erdoğan'ın Biden'dan aldığı söz sayesinde NATO konusunda İsveç'in yolundan çekileceğini dile getiren Hersh, Erdoğan'ın NATO ve Batı Avrupa ile birlikteyken çok daha iyi durumda olduğu değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin bir mali krize yakınlığına dikkat çeken Pulitzer ödüllü gazeteci, altınları satmamak için IMF'nin acı hapını yutacak benzetmesi yaptı.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme