İSTKA direnişi sürüyor

8 Mart’ta İstanbul Kalkınma Ajansı işçileri, kendilerine memur ücreti zammından düşük bir zam verilmesinden, ve taşerondan...

8 Mart'ta İstanbul Kalkınma Ajansı işçileri, kendilerine memur ücreti zammından düşük bir zam verilmesinden, ve taşerondan kadroya geçirilen işçilerin de ücretlerinde %36'ya varan hak kaybına uğramasından sonra greve başlamıştı.

Grev, bütün hızıyla ve kararlılığı ile devam ederek bir efsane olma yolunda ilerliyor. Türkiye Ticaret Kooperatifi, Eğitim, Büro ve Güzel Sanatlar İşçileri Sendikası(TEZ-KOOP-İŞ) tarafından yürütülen grev, bu hızla ve kararlılıkla devam ederse Türkiye işçi sınıfı mücadelesinin altın basamaklarından biri olacak.

Mücadele, Beyoğlu'ndaki İstiklal Caddesi üzerinde veriliyor. 13 yıldır İSTKA bünyesinde birim şefliği yapan Süleyman Bayezıt, kendilerine sunulan teklifin ilk 6 ay için enflasyondan 6 puan eksik olduğunu, 2. 6 ay içinde aynı teklifin yapıldığını, bunun maaşlarda %12'nin üzerinde bir düşüş demek olduğunu dile getirdi. Bunun yanında taşerondan kadroya geçirilen işçilere verilen bölge yardımının da kesilmesinin gündeme geldiğini belirten Bayezıt, 'Bu teklifler kabul edilebilir değil. Türkiye'de enflasyon artarken emekçilerin maaşı düşüyor' dedi.

Devlet memurlarını bile enflasyon oranında zam verildiğini belirten Bayezıt, 'İstanbul'da hayatımızı sürdürebileceğimiz düzeyde bir maaş artışı istiyoruz. Bir önceki Toplu İş Sözleşmesi'nin (TİS) yenilenmesini istedik ancak kabul etmediler. Bize enflasyona oranla daha az zammı kabul ettirmeye çalışıyorlar' dedi.

Direniş bir aydır devam etmesine rağmen işçiler henüz bir dönüş alamadı.

Haber merkezi

Bakmadan Geçme