İstanbul’un Temmuz Ayı Zam Şampiyonları Belli Oldu

İstanbul Ticaret Odası (İTO), piyasaların şeffaflığını sağlamak ve kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla Temmuz ayında önceki aya göre...

İstanbul Ticaret Odası (İTO), piyasaların şeffaflığını sağlamak ve kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla Temmuz ayında önceki aya göre İstanbul'da perakende fiyatı en fazla artan ve azalan ürünleri açıkladı.

Temmuz ayının zam şampiyonu, sivri biber oldu. Sivri biberin fiyatı önceki aya göre en fazla artış gösterdi. Bu artış, tüketicilerin mutfak bütçelerini etkileyebilecek düzeyde gerçekleşti.

Öte yandan, Temmuz ayında en fazla fiyat düşüşü yaşanan ürün ise erik oldu. Erik fiyatlarında gözlenen düşüş, tüketicilerin sevindiren bir gelişme oldu ve meyve alışverişlerini olumlu yönde etkiledi.

İstanbul Ticaret Odası'nın açıkladığı rapora göre, diğer ürünlerin fiyatlarındaki değişimler de belirlendi ve piyasadaki hareketliliğe ilişkin önemli bilgiler kamuoyuyla paylaşıldı. Bu veriler, tüketicilerin alışveriş yaparken daha bilinçli tercihlerde bulunmalarına yardımcı olacak nitelikte oldu.

 

Haber Merkezi

 

Bakmadan Geçme