İstanbul’daki yağmurda sular altında kalan yapıları kimler inşa etti?

BirGün gazetesi yazarı İsmail Arı, İstanbul’da dün gerçekleşen sağanak yağış sırasında sel basan yapıları inşa eden...

BirGün gazetesi yazarı İsmail Arı, İstanbul'da dün gerçekleşen sağanak yağış sırasında sel basan yapıları inşa eden şirketlerin ve kişilerin kimler olduğunu paylaştı.

Yağmur sırasında Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'ni su bastığını gösteren görüntüler pek çok yerde paylaşılmıştı. Yaptığı paylaşımda Arı, hastanenin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yakınlığı ile bilinen Rönesans tarafından yapıldığını belirterek 'öve öve bitiremedikleri hastanenin hali' dedi.

Burayı da Cumhurbaşkanlığı saraylarının müteahhiti Rönesans'a yaptırdılar. Öve öve bitiremedikleri hastanenin hali https://t.co/F3VKyVRvyq

— İsmail Arı (@ismailari_) September 5, 2023

Yağmur sırasında Başakşehir'de bulunan millet kütüphanesinde vatandaşların sel nedeniyle mahsur kaldığı görülmüştü. Kütüphanenin de eski Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın kuzeni Sedat Varank tarafından inşa edildiğini vurgulayan Arı, 'devletin birçok arazisini ve inşaat işini yaptırdıkları şanslı amcaoğlu Sedat Varank' ifadesini kullandı.

Burayı kim inşa etti biliyor musunuz? Eski Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın kuzeni Sedat Varank. Devletin birçok arazisini ve inşaat işini yaptırdıkları şanslı amcaoğlu Sedat Varank! https://t.co/35DceAzHCs

— İsmail Arı (@ismailari_) September 5, 2023

Haber merkezi

Bakmadan Geçme