İstanbul’da sözleşme şartları yerine getirilmediği için direnen belediye işçilerinin eylemleri sürecek

DİSK’e bağlı BTO-SEN sendikasında örgütlü olan ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki bir şirket olan Ağaç A.Ş.’de...

DİSK'e bağlı BTO-SEN sendikasında örgütlü olan ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki bir şirket olan Ağaç A.Ş.'de çalışan belediye işçileri, iş bırakarak belediyeye tepkilerini dile getirmek için İstanbul'un dört bir yanından gelip Saraçhane'de toplanmışlardı. İstanbul'un yeşil alanlarının temizliğini ve bakımını yapan işçiler, İstanbul Belediyesi'nin sözleşmede işçilere sunduğu şartların, Ağaç A.Ş. işçileri için yerine getirilmediğinden bahsettiler.

İşçiler, gazete Manifesto'dan Suat Erdem'e konuştu. İşçilerden biri çalışmak için sürekli dışarıda bulunduklarını, İstanbul'un yeşil alanlarını güzelleştirdiklerini fakat İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bu işçileri ağır çalışma şartları altında çalıştırdığını söyledi.

Bu şartlara rağmen asgari ücret aldıklarını belirten işçi, 'Mart ve Eylül ayları zam zamanlarımız. Mart ayında aldığımız zam, şu anda asgari ücrete tekabül ediyor. Eylül ayına kadar asgari ücretle çalışmak istemiyoruz. Bu şartlarda ailelerimizle geçinemiyoruz. Boğaziçi AŞ sözleşmesinin aynısını istiyorum.'' dedi.

Kızıma harçlık veremiyorum

2 senedir şirket bünyesinde çalışıp karşılığını alamadığını belirten başka bir işçi ise işçilerin yalnızca hakları olanı istediğini, bir anne ve kiracı olduğunu ve kızına harçlık bile veremediğini belirtti; 'Ne enflasyona ne ev sahibine ne ekonomik krize dur diyebiliyorlar ama iş bizim maaşlarımıza gelince dur demeyi biliyorlar. 11.400 TL maaş alıyorum 5.500 TL vergi veriyorum. Ben neden işverenle aynı vergiyi veriyorum? Bizler geçen sene de aynı sorunun yaşadık ağzımıza bir parmak bal çalarak bizi susturmaya çalıştılar. Şantiyede 1 bardak çay bile fazla görülüyor bizlere. Koskoca A.Ş bir şeker bile bulamıyor.Ben Topkapı bölgesinde çalışıyorum ama Topkapı müzesine hiç gitmedim.' ifadelerini kullandı.

Son olarak kendi memleketinde yabancı gibi yaşadığını belirten işçi, işçilerin haklarını alana kadar mücadele edeceklerini söyledi.

haber merkezi

Bakmadan Geçme