İsrail hapishanelerinde açlık grevi

İsrail’in cezaevlerinde hapis yatan yaklaşık 1000 Filistinli’nin, süresiz açlık grevine başladığı bildirildi. Konuya ilişkin Filistinli Esirler...

İsrail'in cezaevlerinde hapis yatan yaklaşık 1000 Filistinli'nin, süresiz açlık grevine başladığı bildirildi.

Konuya ilişkin Filistinli Esirler Basın Ofisi Müdürü Ahmet el-Kudra tarafından açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada Filistinli tutukluların cezaevlerindeki saldırgan koşulları protesto ettiği, süresiz açlık grevine saat 19.00'da başlandığı belirtildi.

Açıklamasında Filistin halkından sokak gösterileri ile tutukluları desteklemesini isteyen el-Kudra, özellikle Batı Şeria'da bu eylemlerin yoğunlaşması gerektiğini söyledi.

İnsan hakları kuruluşları da konu hakkında ortak bir açıklama yaptı. Açıklamada İsrail'in güneyinde bulunan Negev Hapishanesi yönetiminin hapishanenin 3. ve 4. bölümlerini bastığı, bu bölümlerdeki tutukluları başka bölümlere sevk ettiği, cezaevlerindeki gerilimin bu olay üzerine başladığı söylendi.

Filistin Esirler Cemiyeti ise İsrail hapishanelerinde 5000 Filistinli'nin tutuklu olduğunu, bunlardan 1200'den fazlasının idari tutuklu olduğunu söyledi.

Haber merkezi

Bakmadan Geçme