İsrail, Filistin’de sivilleri hedef almaya devam ediyor

İsrail güçleri, Filistin’de sivilleri hedef almaya devam ediyor. Filistin yönetimi İsrail’in, Batı Şeria’da bulunan Cenin kendine...

İsrail güçleri, Filistin'de sivilleri hedef almaya devam ediyor. Filistin yönetimi İsrail'in, Batı Şeria'da bulunan Cenin kendine saldırı düzenlemesini kınadı.

Açıklama, Filistin Devlet Başkanlığı Sözcüsü Nebil Ebu Rudeyne tarafından yapıldı. İsrail'in Cenin'e saldırısı 'savaş suçu' olarak nitelendirildi.

Filistinlilerin özgürlüğe kavuşacağı, işgalin durdurulacağı güne kadar saldırılara boyun eğmeyeceği, teslim olmayacağı ve beyaz bayrak çekmeyeceği söylenen açıklamada, 'İşgal hükümeti ve onun terörist yerleşimcileri tarafından işlenen tüm bu suçlar, güvenlik ve istikrarı sağlayamayacak. Filistin halkı güven ve istikrarı hissetmediği sürece İsrail de güven ve istikrarı hissetmeyecek.' dendi.

Diğer ülkelere, İsrail'in saldırılarına karşı sessizliğini bozmaları ve Tel Aviv'in sorumluluğunu görmeleri çağrısı yapan Ebu Rudeyne, 'Filistin halkı işgal yenilip, özgürlüğüne kavuşana kadar bu vahşi saldırı karşısında diz çökmeyecek, teslim olmayacak, beyaz bayrak çekmeyecek ve topraklarında sebatla duracaktır' dedi.

İsrail'in bu sabah sivillere yönelik hava saldırısında, Batı Şeria'da bulunan Cenin kentindeki 4 Filistinli ölmüş, 27 Filistinli yaralanmıştı.

haber merkezi

Bakmadan Geçme