İŞ GÜVENCEMİZ ORTADAN KALKIYOR
 Eğitim Sen Tire Temsilciliği, değiştirilmek istenen 657 devlet memurları kanunu ve iş güvencesinin ortadan kaldırılmasını konu...
Eğitim Sen Tire Temsilciliği, değiştirilmek istenen 657 devlet memurları kanunu ve iş güvencesinin ortadan kaldırılmasını konu alan bir panel gerçekleştirdi.
Tire Ahi Evran Teknik ve Anadolu Lisesi'nin Konferans salonunda yapılan panele Eğitim Sen Genel Merkezi Eğitim Uzmanı Dr. Erkan Aydoğanoğlu katıldı. Tire dışından Bayındır, Torbalı ve Selçuk Eğitim Sen üyelerinin de katıldığı panele Tire BTS ve Tire SES üyeleri de destek verdi.
İki bölüm halinde gerçekleşen panelin birinci bölümünde Aydoğanoğlu 657'nin ortadan kaldırılmasıyla ilgili bilgi verdi. Panelin ikinci bölümü ise panelist ile katılımcılar arasında soru-cevap biçiminde sürdürüldü.
Erkan Aydoğanoğlu, 657'nin ortadan kalkmasıyla birlikte çalışanların iş güvencesinin ortadan kalkacağını belirtirken, kamuda sadece askeri personelin, polisin ve yargı mensuplarının devlet güvencesinde olacağını; diğer kamu personelinin hepsinin özel sözleşmeli statüde çalıştırılma istendiğini söyledi.657'nin ortadan kalkması için gerekli anayasa değişikliğinin AKP hükümeti tarafından Haziran ayında Meclise getirileceğini, iş güvencesinin ortadan kalması için gerekli olan çalışmaların alt yapılarının hazırlandığını, bu yasanın 2016 yılı itibarıyla mutlaka çıkarılacağını, artık memur ve işçi diye bir ayrımın olmayacağını, sadece çalışan olacağını, onların da özel sözleşmeli olarak çalışacaklarını belirtti.
Aydoğanoğlu, İktidarın bu düzenlemeyle angarya çalışmayı arttırmayı planladığını, esnek çalışmayı yaygınlaştırmayı hedeflediğini, kamusal emekliliği fiilen tasfiye etmeyi planladığını, tek tip bir hükümet memurluğu getirmek istediğini sözlerine ekledi.
Eğitim Sen olarak taleplerin açıklanmasının ardından panel sona erdi. Açıklamaya göre şu taleplere yer verildi:
'Herkesin kamu hizmetlerinden eşit ve parasız olarak yararlanmasının sağlanması, kamu hizmetlerinin toplumsal fayda ve halkın yararı gözetilerek sunulması, kamu emekçilerinin iş güvencesini hedef alan tüm düzenlemelerden vazgeçilmesi, taşeron ve sözleşmeli çalıştırmanın kaldırılması, kamu hizmetlerinin sunumunda demokratik ve sendikaların önerileri dikkate alınarak planlama yapılması, rekabete ve yarışmaya dayanan bireysel performans uygulamalarından vazgeçilmesi, iş ve çalışmaya yönelik bütün değerlendirmelerin herkes için geçerli olacak bilimsel
ve objektif kriterlere göre yapılması ve kamu emekçilerinin grevli toplu sözleşme hakkının tanınması.
Gülten Kır