İran’da başörtüsü kurallarına uymayana eğitim yok

İran Eğitim ve Öğretim Bakanlığı, başörtüsü kuralına uymayarak başörtüsü takmayan veya kurallara uygun şekilde örtünmeyen kız...

İran Eğitim ve Öğretim Bakanlığı, başörtüsü kuralına uymayarak başörtüsü takmayan veya kurallara uygun şekilde örtünmeyen kız öğrencilere okullarda eğitim verilmeyeceği konusunda bildiri yayımladı. Söz konusu bildiride, 'Eğitim ve öğretim anlayışımız öğrencilerin kişisel ve sosyal gelişimlerini artırmak amacıyla sağlıklı ve güvenilir ortamlarda eğitim almalarını öncelemektedir. İran'ın yarınlarını oluşturacak gençlerimiz geleceğimizi İslami öğretileri ile oluşturmalıdır. Bu nedenle okullarda kılık kıyafet ve başörtüsü kuralına uymayan öğrencilere eğitim verilmeyecektir' şeklinde ibarelere yer verildi.

İran'da okullarda belirtilen kurallara uymayarak başörtüsü takmayan veyahutta kurallarda belirtildiği gibi örtünmeyen  öğrencilere eğitim verilmeyeceği konusunda da uyarıda bulunuldu. Bildiride, başörtüsü yasalarına uygun davranmayanların okula girmesine izin verilmeyeceği duyuruldu.

Haber Merkezi

 

Bakmadan Geçme