İPEKBÖCEĞİ ÜRETİM SEZONU BAŞLADI

Yaş kozanın kilosu bu yıl 35 lira  Haber Merkezi – Ödemiş ve çevresinde ipekböcekçiliğinin yeniden canlandırılması...

Yaş kozanın kilosu bu yıl 35 lira

 Haber Merkezi – Ödemiş ve çevresinde ipekböcekçiliğinin yeniden canlandırılması adına Ödemiş Kent Konseyi'nin Bursa Koza Birlik işbirliği ile sürdürdüğü 'Geleneksel İpekböcekçiliğini Teşvik ve Geliştirme Projesi'nin 2015 yılı üretim sezonu başladı. Ödemiş merkez ve çevresinde her yıl artış göstererek devam eden üretimde bu yıl 120 üreticiye 250 kutu ipekböceği larvası dağıtıldı.

120 ÜRETİCİYE 250 KUTU LARVA

Bursa Koza Birlik tarafından her yıl olduğu gibi bu yıl da larva olarak getirilen ipekböcekleri, dün Ödemiş Kent Konseyi'ne davet edilen üreticilere dağıtıldı. Ödemiş merkeze uzak mahallelerden gelen talepler için de Koza Birlik yetkilileri mahallelere giderek dağıtım yaptı. 4 Mayıs Pazartesi gününe kadar Yıldız Kent Müzesi yan sokağındaki Ödemiş Kent Konseyi'ne yapılacak ek başvuruların kabul edileceği bildirildi.

SADECE ÖDEMİŞ'TE DEĞİL 7 İLÇEDE

Üretim yapılacak yerler arasında Ödemiş merkezin yanında Birgi, Ovakent, Bademli, Bıçakçı, Çayır, Demircili, Hamamköy, Kurucuova, Mursallı, Orhangazi, Alaşarlı, Üçkonak, Yolüstü, Gölcük (Zeytinlik) mahalleleri bulunuyor. Ödemiş sınırları dışında da Beydağ, Kiraz, Bergama, Menderes, Tire, Selçuk ve Torbalı ilçelerine de dağıtım yapıldı.

Üreticilerin koza bedelleri, üretim dönemi sonunda kozaların teslim edilmesi sonrası Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın talimatıyla Bursa Koza Birlik tarafından yaş koza kilogram fiyatı 35 liradan banka hesaplarına aktarılacak.

 

Bakmadan Geçme