İnternetten satış yoluyla yakalanan otomobil hırsızları İzmir’de gözaltına alındı

Hatay’ın Belen ilçesinde 6 Şubat tarihinde meydana gelen bir deprem sonrasında hasar gören ve kullanılamaz hale...

Hatay'ın Belen ilçesinde 6 Şubat tarihinde meydana gelen bir deprem sonrasında hasar gören ve kullanılamaz hale gelen bir otomobil, 455 bin TL karşılığında satın alındıktan sonra, internet üzerinden 1 milyon 500 bin TL fiyatla satışa çıkarıldı. Ayrıca, aynı renk ve modeldeki başka bir otomobil çalındı ve bu iki araç yer değiştirmesi amacıyla kullanıldı. Ancak bu suçlu şebeke, İzmir polisi tarafından yakalandı. Olayla ilgili olarak gerçekleştirilen operasyon sonucunda 5 şüpheli gözaltına alındı.

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlığı Büro Amirliği ekipleri, 4 Eylül'de Bayraklı ilçesinde çalınan bir lüks otomobilin bulunması ve şüphelilerin yakalanması için çalışmalarına başladı. Plaka Tespit Sistemi (PTS) kayıtlarını inceleyen ekipler, çalınan araçla aynı renk ve modelde olan ve 7 aydır trafiğe çıkmayan başka bir aracın İzmir'de dolaştığını tespit etti. Detaylı inceleme sonucunda bu otomobilin Yozgat'ın Sorgun ilçesinde olduğu belirlendi ve operasyon sonucunda aracı kullanan A.A. gözaltına alındı. A.A., aracı kuzeni olan A.İ.Ş.'den ödünç aldığını söyledi. Bunun üzerine A.İ.Ş. da yakalanarak gözaltına alındı.

A.İ.Ş.'nin ifadesine göre, A.İ.Ş. ve arkadaşı K.D., 6 Şubat'ta Hatay'ın Belen ilçesinde meydana gelen depremde enkaz altında kalmış ve kullanılamaz hale gelmiş bir hurda otomobili satın aldılar. Ardından Balıkesir'den tanıdıkları O.A. ve H.Y. ile anlaşarak bu kişilere İzmir'deki lüks otomobili çaldırdılar. İkilinin amacı, çaldıkları otomobilin şase numarasını değiştirerek, 465 bin TL'ye aldıkları hurda otomobil ile yer değiştirip, 1 milyon 500 bin TL'lik aracı satmaktı.

Ayrıca, yapılan çalışmalarda A.İ.Ş. ve A.A.'nın ardından K.D., O.A. ve H.Y. de gözaltına alındı. O.A. ve H.Y.'nin, İzmir'de satışa sunulan lüks otomobili denemek amacıyla bir test sürüşüne çıktıkları, daha sonra araç sahibini bıçakla tehdit ederek aracı gasp ettikleri tespit edildi. 5 şüpheli, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme