‘insanoğlu bir gün anlayacak’ Eski İklim Değişikliği Başmüzakerecisi sert konuştu

Türkiye’nin eski İklim Değişikliği Başmüzakerecisi Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar, Meteorolojinn yaptığı son değerlendirmelere göre  gerçek...

Türkiye'nin eski İklim Değişikliği Başmüzakerecisi Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar, Meteorolojinn yaptığı son değerlendirmelere göre  gerçek yüksek sıcaklıkların ağustos ayı orasından sonra geleceğini belirterek, 'Bugünleri arar olacağız' dedi. Aşırı sıcakların denizlerdeki buharlaşmayı inanılmaz artırdığını, bu durumun ani, şiddetli, beklenmedik yağış dalgalarını beraberinde getirebileceğini kaydeden Prof. Dr. Birpınar, 'Deniz kıyılarının yaşanmaması gereken yerler olduğunu insanoğlu bir gün anlayacak' dedi.

Eski Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar, gerçek yüksek sıcakların ağustos ortasından sonra geleceğini ve bugünlerin aranacağını söyledi.Aşırı sıcakların denizlerdeki buharlaşmayı inanılmaz artırdığını, bu durumun ani şiddetli beklenmedik yağış dalgalarını da beraberinde getirebileceğini aktaran Prof. Dr. Birpınar, 'Ağustos ayında Akdeniz çanağında çok şiddetli hava olaylarına şahit olmamız normal karşılanmalı ve tedbirli olmalıyız. Marmara ve Ege denizlerinin Akdeniz'den sayıldığını da unutmayalım' dedi.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme