İnsanın ateşi neden çıkar?

Bu durum, vücudun ısısının normalden daha yüksek seviyelere çıkmasına neden olur. Başka bir deyişle, vücut ısısı,...

Bu durum, vücudun ısısının normalden daha yüksek seviyelere çıkmasına neden olur.

Başka bir deyişle, vücut ısısı, vücudun iç ortamının sabit kalmasını sağlayan bir mekanizma olan termoregülasyon tarafından kontrol edilir. Normal vücut sıcaklığı yaklaşık olarak 36,5-37,5 derece Santigrat arasındadır. Ancak, enfeksiyon, iltihap veya diğer hastalıklar vücuttaki savunma sistemini harekete geçirerek, vücut sıcaklığını arttırır ve ateşi yükseltir.

Ateş, enfeksiyonla savaşmak için vücudun bağışıklık sistemi tarafından kullanılan bir mekanizmadır. Yüksek vücut sıcaklığı, virüs veya bakterilerin büyümesini engelleyebilir ve vücudun savunma mekanizmalarını harekete geçirerek, enfeksiyonun yayılmasını engelleyebilir. Ayrıca, yüksek ateş aynı zamanda vücudun savunma hücrelerinin işleyişini de hızlandırabilir.

Ancak, yüksek ateş, vücudun normal fonksiyonlarını da etkileyebilir. Özellikle çocuklar, yaşlılar ve bazı kronik sağlık sorunları olan kişilerde, yüksek ateş tehlikeli olabilir. Bu nedenle, ateşli bir durumda bir doktora danışmak önemlidir ve gerektiğinde ateş düşürücü ilaçlar kullanılabilir.

A.D

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme