İngiltere’de son 50 yılın en büyük doktor grevi yapıldı

İngiltere’deki binlerce doktor, ücret artışının düşüklüğü ve sağlık sektöründeki çalışma koşullarına karşı 2 günlük grev başlattı....

İngiltere'deki binlerce doktor, ücret artışının düşüklüğü ve sağlık sektöründeki çalışma koşullarına karşı 2 günlük grev başlattı. Söz konusu grev, İngiltere'de son 50 yılın en büyük doktor grevi oldu.

İngiliz Tabipler Birliği(BMA), hükümetin sunduğu ücret teklifini, doktorlar için 'hakaret' olarak tanımladı.

Konuya ilişkin bir açıklama da İngiltere Ulusal Sağlık Sistemi'nden(NHS) geldi. NHS, açıklamada 2 günlük grevin, yılın bu zamanına kadar yapılan eylemler arasında en büyük etki yaratacak olan olduğunu söyledi.

İngiltere'de Sunak hükümeti, doktorlara %6'lık bir zam teklif etmişti. Hükümetin Sağlık Bakanı Steve Barclay, oranın bağımsız ücret inceleme kuruluşlarının tavsiyelerine göre oluşturulduğunu, zam teklifinin son teklif olduğunu ve makul olduğunu söylemişti.

İngiltere'de bu çaplı büyük bir doktor grevi, en son 1975 senesinde yaşanmıştı. Uzman doktorlar, 2012'de emekli maaşları konusunda yapılan bir teklife tepki göstermiş, ancak bu tepki kısa süreli olmuştu.

Yalnızca pratisyen hekimler arasında ise, daha önce pek çok kez iş bırakma eylemleri olmuştu. Pratisyen hekimler, 13 Temmuz'da 5 günlük greve gitmişti. Mart ayında hükümetin önerdiği %5'lik ücret artışına karşı pratisyen hekimlerin üyesi olduğu İngiliz Tabipler Birliği Sendikası, %35'lik bir artış talep etmişti.

haber merkezi

Bakmadan Geçme