İngiltere’de doktorlar, grev kararı aldı

İngiltere’deki doktorların tamamı, daha insanca yaşam koşulları, iyileştirilmiş kamu sağlık hizmetleri ve ücretlerde artış için greve...

İngiltere'deki doktorların tamamı, daha insanca yaşam koşulları, iyileştirilmiş kamu sağlık hizmetleri ve ücretlerde artış için greve gitme kararı aldı. İngiltere'deki doktor grevlerinin arasında bu denli büyük bir grev, en son 50 yıl önce yaşanmıştı.

Grevin nedenleri arasında hükümetin hastane ve hastanelerdeki malzemelerde azaltmaya gitmesi, doktorlara yıllardır maaş zammı yapılmaması bulunuyor. Yeni mezun doktorlar da iş bulmakta sıkıntı yaşarken, var olan doktorlar çok yüksek bir yoğunlukta çalışıyor.

Asgari ücretlerde son 10 yıldaki artış göz önüne alındığında İngiltere'deki doktorlara %30 oranında zam yapılması gerekiyor. Hükümetin önerdiği rakam olan %5, bu sayının %25 altında kalıyor.

Halihazırda aşırı iş yükü ve düşük maaşlar altında ezilen doktorların son taleplerinin de kabul edilmemesi üzerine İngiltere'deki bütün doktorlar grev kararı aldı. 20 ve 21 Temmuz'da 48 saatlik bir grev yapılacak. İngiltere'nin doktor sendikası British Medical Assication, İngiltere'deki doktorların grevden başka şansları kalmadığını söyledi.

Ayrıca İngiltere'deki pratisyen hekimler de ülke tarihinin en uzun grevine hazırlanıyor. Pratisyenler, 13 Temmuz'dan itibaren 5 gün aralıksız grev yapacak. Bu grev, yapıldığı takdirde pratisyen hekimler tarihinin en uzun grevi olacak.

haber merkezi

Bakmadan Geçme