İnciraltı tartışmaları alevlendi: Kaya’dan Soyer’e tepki

İnciraltı planları geçtiğimiz günlerde tamamlanarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından askıya çıkarıldı. İzmir Büyükşehir Belediye...

İnciraltı planları geçtiğimiz günlerde tamamlanarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından askıya çıkarıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 'İnciraltı planlarıyla ilgili kendilerine hiçbir şey sorulmadığını' belirterek 'Sayın vekilimiz Mahmut Atilla Kaya, İnciraltı'nın çok önemli bir vizyon projesi sunduğunu söyledi. Katılmamız mümkün değil, çünkü ortak akıl işletilmeden çıkan planlar maalesef geleceği aydınlatmıyor' diye konuştu.

Soyer'in açıklamalarına AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

AK Partili Kaya'nın açıklaması şu şekilde;

'CHP'li Soyer, İnciraltı planlarıyla ilgili kendilerine hiçbir şey sorulmadığını ve hiçbir görüş ifade etmedikleri yalanını söyledi. Belgeler ve tarih yalan söylemez. İşte, bakanlığa sunduğun taslak plan, kendi vekillerinle yaptığın ve bürokratlarının bakanlıkta yaptığı toplantılar. Zaten beyanlarınla kendi kendini yalanlıyorsun. İzmir yalanlarını artık yutmuyor, bilesin' dedi.

 

(B.K)

 

 

Bakmadan Geçme