İmzanın altından kara propaganda çıktı

Sıla ARABACIOĞLU Vatandaşların yoğun olarak kullandığı alanlara Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Vatan bir bütündür parçalanamaz' sözü ve...

Sıla ARABACIOĞLU

Vatandaşların yoğun olarak kullandığı alanlara Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Vatan bir bütündür parçalanamaz' sözü ve imzası yer alan etiketler yapıştırıldı. Etiketin üzerini okuttuğunuzda ise Atatürk imzasının altındaki kara propaganda ortaya çıktı.
28 Mayıs'ta yapılacak seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte seçim yarışı kızışmaya başladı. İzmir'in Buca ilçesinde ise dikkat çeken etiketler her yeri sardı. Özellikle vatandaşların yoğun olduğu alanlara yapıştırılan etiketlerin üzerinde Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Vatan bir bütündür parçalanamaz' sözü ve imzası yer aldı. Vatandaşlar, etiketin üstündeki karekodu okutulduğunda ise gerçek ortaya çıktı. 'Hascobar' isimli bir YouTube hesabından paylaşılan 'Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu Kürtlere özerklik sözü ve vatana ihanet konuşması' isimli paylaşılan bir video ortaya çıkıyor.
Videoda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmalarından bir kesit ve PKK Lideri olarak belirtilen Mustafa Karasu Cemal Bayık'ın açıklamaları yer alıyor. Öte yandan videoda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da hedef alınıyor. İlgili etiketlerde kimin yapıştırdığına dair bir ibare bulunmazken, yalnızca Buca'da değil etkiletin İzmir'deki bütün merkez ilçelerde olduğu öğrenildi.

Bakmadan Geçme