İmamoğlu, Kılıçdaroğlu’na karşı el yükseltti

Fotoğraf:NTV CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP liderliği rekabeti içerisinde bulunan İstanbul Belediye Başkanı Ekrem...

Fotoğraf:NTV

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP liderliği rekabeti içerisinde bulunan İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 'İstanbul'a hizmette 4 yıl' programında, meydan okuyan açıklamalarda bulunmuştu. İmamoğlu, geçtiğimiz günlerde yapılan CHP grup toplantısının beklentileri karşılamadığını, talip olduğu şeyin makam değil CHP'nin değişiminin fiili liderliği olduğunu, şimdiye kadar hiç seçim kaybetmediğini söyledi.

İmamoğlu'nun açıklamalarını değerlendiren usta gazeteci Fikret Bila, Halk TV'deki 'Sansürsüz' programında, Ekrem İmamoğlu'nun açıklamalarını 'üstü kapalı bir şekilde Kemal Kılıçdaroğlu'nu görevden ayrılmaya davet ve kendisinin bu göreve talip olacağını ilan etme' olarak yorumladı.

İmamoğlu'nun açıklamalarıyla Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimi kaybettiğini ima ettiğini öne süren Bila, 'İmamoğlu, her ne kadar genel başkana 'çekil' demek saygısızlık olur, öyle bir şey aklımdan geçmez' dese de, seçimden beri yaptığı bütün değerlendirmeler aslında genel başkan adayı olduğunu gösteriyor' dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Ben aday olmam' açıklamasına ve demokratik kanalları kullanımı açmasına da değinen Fikret Bila, öte yandan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu'nun 'Kılıçdaroğlu'nu aday göstereceğiz' açıklamasını da hatırlattı.

Bila, yaşanan şeyi 'dolaylı genel başkanlık yarışı' olarak tanımladı ve Ekrem imamoğlu'nun, siyasi nezaket çerçevesi içerisinde Kemal Kılıçdaroğlu'nun sürekli seçim kaybettiğini ima ettiğini ekledi.

Haber merkezi

Bakmadan Geçme