İLAN REKLAM VERGİLERİ BÜYÜKŞEHİRE GEÇTİ

Şener: &ldquoTahakkuk ve tahsilât birimimiz hizmete açıldı&rdquo 6360 sayılı Bütünşehir yasası ile ilçe belediyelerinden Büyükşehir Belediyelerine...

Şener: 'Tahakkuk ve tahsilt birimimiz hizmete açıldı'

6360 sayılı Bütünşehir yasası ile ilçe belediyelerinden Büyükşehir Belediyelerine devredilen hizmetler içerisinde yer alan bazı cadde ve bulvarların sorumlulukları ve o bölgelerde bulunan işletmelerin ilan reklam vergi ödemeleri Büyükşehir Belediyelerine geçti.

İzmir Büyükşehir Belediyesinin aldığı karar ile 17 metre ve üzeri cadde ve bulvarların İzmir Büyükşehir Belediyesi sorumluğuna geçmesinin ardından bu alanlardaki işletmelerin de ilan reklam vergileri 01.01.2016 tarihi itibarı ile İzmir Büyükşehir Belediyesine yatırılacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler ve Gelirler Şube Müdürlüğü Tahakkuk ve Tahsilt birimlerini İzmir Büyükşehir Belediyesi Ödemiş Hizmet Binasında oluşturduklarını ifade eden İzmir Büyükşehir Belediyesi Koordinatörü Cumhur Şener, işletme sahiplerinin ve esnafların hizmet binasına gelerek işlemlerini buradan yapabileceklerini söyledi.

Konu ile ilgili olarak bilgi veren Şener şunları ifade etti:

 

'17 METRE VE ÜZERİ BULVAR VE CADDELER BÜYÜKŞEHİR'İN'

 '6360 sayılı Bütünşehir yasası ile birlikte ilçelerimizde bulunan 17 metre ve üzeri bulvarlar ve caddeler İzmir Büyükşehir Belediyesi sorumluluk sahasına geçti. Buna göre bu alanlarda bulunan işletmeler ve esnaflarımız ilan reklam vergilerini de İzmir Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler ve Gelirler Şube Müdürlüğüne yatırmak zorundadır. 2464 sayılı belediye gelirleri yasasının 12.maddesi gereğince işletme ve iş yeri sahipleri Ocak ayı içinde bu vergilerini ödemelilerdir. İzmir Büyükşehir Belediyesi Ödemiş, Kiraz ve Beydağ'daki işletme ve iş yeri sahiplerimizi mağdur etmemek adına Ödemiş'te Tahakkuk ve Tahsilt Birimini oluşturmuştur. İzmir Büyükşehir Belediyesi Ödemiş Hizmet Binamızda bu birim yeni yıl itibarı ile görevine başlamıştır.

 

'ÖDEMİŞ'TE 55, BEYDAĞ'DA 4, KİRAZ'DA 2 BULVAR CADDE SORUMLULUK SAHASINDA'

Ödemiş'te toplam 55 bulvar ve cadde İzmir Büyükşehir Belediyesine geçmiştir. Kiraz'da 2, Beydağ'da 4 caddemiz sorumluluk sahasındadır. Bu alanlardaki işletmelere ve iş yeri sahiplerine bilgilendirmelerimizi yaptık. Kiraz ve Beydağ ilçelerimizdeki işletmelerimiz ve iş yeri sahipleri Ödemiş Hizmet Binamızdaki birime gelerek işlemlerini yapabilirler. İşletme iş yeri sahiplerimiz isterlerse internet üzerinden de oldukları yerden işlem yapabilirler.'   

Kerem Karamanlıoğlu

Bakmadan Geçme