İktidarın ve muhalefetin yerel seçim stratejileri DEVA, Saadet ve Gelecek ne yapacak?

Türkiye’deki iktidar ve muhalefet bloklarının önümüzdeki yerel seçimlerde nasıl bir tutum sergileyecekleri söz merak konusu olmaya...

Türkiye'deki iktidar ve muhalefet bloklarının önümüzdeki yerel seçimlerde nasıl bir tutum sergileyecekleri söz merak konusu olmaya devam ediyor. Altılı masanın dağılmış olması, CHP içerisinde İmamoğlu'nun başını çektiği değişim isteyenlerle Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu liderliğindeki statükonun devamını savunanlar arasındaki iç karışıklık bu merakı körüklüyor.

DEVA, Gelecek ve Saadet partileri de kendi içlerinde bir bütün oluşturma çalışmalarına devam ediyor. Bu bütünün hangi şekilde ve hangi yöntemlerle vücut bulacağı sorusunun henüz net bir açıklaması yok.

Cumhuriyet gazetesinden Selda Güneysu'nun haberine göre 3 partinin temsilcileri de yerel seçimlerde, ittifak son bulurken işbirliğinin devam etmesi gerektiği konusunda mutabık kaldı. Gelecek Partisi Milletvekili Selçuk Özdağ, 'biz bölünmeyeceğiz. Gelecek Partisi olarak muhalefetin işbirliğinden yanayız' dedi.

Saadet Partisi sözcüsü Erol Aydın da Millet İttifakı'nın seçimlerin ikinci turunun tarihi olan 28 Mayıs'ta son bulmuş olduğunu teyit ederken, işbirliğinin devam etmesi gerektiğini ve bunun olması için bir ittifaka gerek olmadığını söyledi, 'Türkiye'nin ortak sorunlarına ilişkin anlayış birliği devam etmektedir' dedi.

DEVA Partisi Seçim İşleri Başkanı İdris Şahin ise, muhalefetin dağınık görünmemesi gerektiğinin altını çizdi, aksi takdirde 2019'da CHP'nin kazandığı belediyelerin kaybedilmesi tehdidinin güçleneceğini vurguladı.

Haber merkezi

Bakmadan Geçme