“İktidar, düpedüz IMF programı uyguluyor”

Kalkınma ekonomisti ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Eski Müdürü Bartu Soral, iktidarın son dönemlerde uyguladığı ekonomi...

Kalkınma ekonomisti ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Eski Müdürü Bartu Soral, iktidarın son dönemlerde uyguladığı ekonomi modeli hakkında Twitter üzerinden açıklamalarda bulundu.

Hükümetin uyguladığı ekonomi modelinin ismi konmamış bir IMF programı olduğunu belirten Soral, başta emekliler olmak üzere dar ve orta gelirli kesimin uygulanan politikalar sonucu şoka uğradığını vurguladı, 'Zaten 1.5 yıldır aşırı yükselen gıda ve konut fiyatları aynı hızla devam ediyor ve edecek. Üstüne bir de vergi yükü bindi.' dedi.

Muhalefetin ise yaşanan olaylar karşısında darmadağın olduğunun altını çizen Soral, '5'er dönem vekillik, yöneticilik yapanlar, Kılıçdaroğlu'nun önünde el pençe duranlar, Cumhurbaşkan yardımcılığı, bakanlık hayali kuranlar sanki yıllardır Kılıçdaroğlu'na muhalefet etmiş gibi, yılışık bir pişkinlikle değişim diyor veya özür diliyor.' cümlelerini kurdu.

Bir bütün olarak, iktidarıyla muhalefetiyle Türkiye'de siyasetin toplumun ihtiyaçlarını karşılayamadığını söyleyen Soral, büyük bir iktisadi, siyasi ve sosyal krizin yaşandığını ifade etti.

? İktidar ekonomi politikte ipi tamamen elinden kaçırdı. Düpedüz IMF programı uyguluyor.
Emekliler başta olmak üzere dar ve orta gelirli vatandaş şokta. Zaten 1.5 yıldır aşırı yükselen gıda ve konut fiyatları aynı hızla devam ediyor ve edecek. Üstüne bir de vergi yükü bindi.
?…

— H. Bartu Soral (@BartuSoral) July 22, 2023

haber merkezi

Bakmadan Geçme