İkinci turda kimi destekleyecekler?

14 Mayıs günü kıran kırana yarış sonrası Cumhurbaşkanlığı seçimleri ikinci tura kaldı. Yüzde 5 oy alan...

14 Mayıs günü kıran kırana yarış sonrası Cumhurbaşkanlığı seçimleri ikinci tura kaldı. Yüzde 5 oy alan Ata İttifakı Adayı Sinan Oğan ve 14 Mayıs seçimlerine 2 gün kala adaylıktan çekilen Muharrem İnce seçmeninin kimi destekleyeceği merak konusu oldu.

İNCE SESSİZ 

İki cepheden de ikinci tur seçimine ilişkin net bir açıklama gelmezken Muharrem İnce'nin 14 Mayıs seçimlerinden sonra yaptığı seçim değerlendirmesi 'tarafsızlık' olarak yorumlandı. Muharrem İnce'nin her iki adaya da yönelik 'destek açıklaması yapmayacağı', 28 Mayıs'a dek 'susacağı' düşünülüyor.

OĞAN'IN ŞARTLARI

Ata İttifakı adayı Sinan Oğan ise, henüz kimi destekleyeceğini açıklamadı ancak katıldığı bir canlı yayında destek şartlarını açıkladı.

PKK, FETÖ, Hizbullah ve her türlü terör örgütüyle kesintisiz mücadelenin 'olmazsa olmaz'ları olduğunu söyleyen Oğan, HDP ve HÜDA PAR'a yeni kurulacak hükümette bir görev verilmemesini istiyor.

Sığınmacıların bir takvim çerçevesinde geri gönderilmesi gerektiğini söyleyen Oğan, Anayasanın ilk 4 maddesi ve 66. maddeye asla dokunulmayacağının da garantisinin verilmesini istiyor.

 

(B.K)

Bakmadan Geçme