İKÇÜDEN BİRGİ ÇIKARMASI

Ödemiş tarihi beldesi Birgi&rsquode yüksekokul ve kültür sanat merkezi açmaya hazırlanan İzmir Katip Çelebi Üniversitesi&rsquonin (İKÇÜ)...

Ödemiş tarihi beldesi Birgi'de yüksekokul ve kültür sanat merkezi açmaya hazırlanan İzmir Katip Çelebi Üniversitesi'nin (İKÇÜ) Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin öğrencileri cumartesi günü Küçük Menderes Havzası'nda ziyaretlerde bulundu.

Ziyaret programına Tire ile başlayan öğrenci kafilesi daha sonra Ödemiş'e geçerek Birgi'de tarih yolculuğuna çıktı. Yabancı öğrencilerin de aralarında yer aldığı öğrenci grubu ilk olarak İzmir Katip Çelebi Üniversitesi'nin kültür sanat merkezi olarak hizmete sunacağı Dervişağa Medresesi'ni gezdi. Müze sorumlusu Tuğba Akbörk eşliğinde tarihi yapıyı inceleyen öğrenciler, Ulu Camii, Çakırağa Konağı'nı da ziyaret edip bol bol fotoğraf çekti.

Öğrenci kafilesine eşlik eden Yrd. Doç Dr. Selçuk Türkyılmaz, Aydınoğulları Beyliği'ne başkentlik yapan tarihi beldeye fırsat buldukça gezi programı düzenlediklerini belirterek, 'Bugün de öğrencilerimizle Küçük Menderes bölgemizi inceledik. Asıl amacımız elbette Birgi'yi ziyaret edip buradaki atmosferi görmelerini sağlamaktı.

36 kişilik kafilemizde Somali, Etiyopya, Gana, Filistin, Tunus, Cezayir, Pakistan, Burkina Faso, Suriye ve Türki Cumhuriyet'lerden çok sayıda öğrenci bulunuyor. Öğrencilerimizin kültürümüzü tanımaları ve tarihimizi keşfetmeleri açısından çok faydalı bir gezi programı oldu. Birgi bölgemizde güzel şekilde korunmuş ender noktalardan biri' diye konuştu.

 

Bakmadan Geçme